Brezplačni strokovni posvet - »Spremembe in izzivi na področju trga elektronike, s podjetjema Infineon in Flex, dvema ključnima vplivnežema na trgu elektronike«, Ljubljana

Brezplačni strokovni posvet - »Spremembe in izzivi na področju trga elektronike, s podjetjema Infineon in Flex, dvema ključnima vplivnežema na trgu elektronike«, Ljubljana

19. 10. 2021

Datum: 5. november 2021

Kraj: dogodek bo potekal hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije (Hala 1, BTC), Ljubljana ter virtualno

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi k udeležbi v okviru strokovnega posveta Spremembe in izzivi na področju trga elektronike. Dogodek bo potekal 5. novembra 2021 v Digitalnem središču Slovenije - Tehnologija za ljudi.

Izvedeli bomo Kako trg vidita dva izmed vodilnih proizvajalcev na področju elektronike, ki sta med drugim prisotna tudi na Avstrijskem Koroškem.

Avstrijska Koroška je regija, kjer najdemo kar nekaj velikanov s področja elektronike: Infineon, Flex, Philips, Lam Research, HP in druge manjše.

Infineon in Flex sta prisotna na Koroškem že več desetletij:

  • Flex je pravkar praznoval 50 obletnico postavitve tovarne - pred letom 1994 je bil v lasti podjetja Philips.
  • Infineon pa je v septembru imel uradno otvoritev nove investicije v tovarno vredno 1,6 milijard EUR. Pred leti je bilo to podjetje Siemens.

Gre za podjetji z največ zaposlenimi na področju elektronike na Avstrijskem Koroškem. Infineon ima 4519 zaposlenih, Flex pa 900. Poleg same proizvodnje je zelo pomemben vidik obeh podjetij: sodelovanje z lokalnimi podjetji, razvoj mreže dobaviteljev, delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, zaposlovanje mladih, poslovni modeli trajnostnega razvoja - lead by example, sodelovanje in podpora lokalni skupnosti…

Dve visoko tehnološki podjetji, ki pokrivata velik del mednarodnega tržišča na področju elektronike, sta umeščeni v bližini Slovenije, v osrčju alpsko-jadranske regije in sta veliki poslovni priložnosti za slovenska podjetja. Njun razvoj je bistvenega pomena za celoten gospodarski ekosistem regije in daje neverjetne priložnosti za povezovanje v regiji. Dobrodošli, da jih spoznate v živo.

Program posveta:

11.00

Registracija udeležencev in sprejem

11.15

Nagovor organizatorjev

11.30

Predavanje: Milorad Hodnik Nikolić, Direktor poslovnega razvoja, Flex

12.15

Predavanje: Stefan Rohringer – Podpredsednik Infineon Technologies Austria Graz  & Namestnik glavnega tehničnega direktorja Infineon Technologies Austria AG

13.00

Mreženje in možnost direktnega srečanja s predstavniki podjetja Flex in Infineon

Strokovni posvet in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja.

Dogodek bo potekali hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC ter virtualno.

Na dogodku je potreben PCT pogoj. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih, bomo število udeležencev znižali. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali samo virtualno.

Prijave: Prijave na dogodek sprejemamo do srede, 3. novembra 2021. Za udeležbo na dogodku se prijavite na tej povezavi.

V primeru, da bi dogodek želeli spremljati samo preko spleta, se prijavite na tej povezavi. Dan pred dogodkom vam bomo posredovali povezavo do dogodka.

Udeležba na strokovnem posvetu je brezplačna. Število prijav je omejenih.

Dodatne informacije: Javna agencija SPIRIT Slovenija, Kontaktna oseba: Andreja Mulec Bohinc, Tel: (01) 5309 832, e-naslov: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si.

Dogodek organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo in Strategische Landesentwicklung - Standortmarketing.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj