Politika zasebnosti

Podatki o upravljavcu

SPIRIT Slovenija, javna agencija, Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 589 18 70
E: info@spiritslovenia.si
W: www.spiritslovenia.si

SPIRIT Slovenija upravlja spletno stran: www.podjetniski-portal.si in preko te spletne strani zbira osebne podatke, ki jih obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika.

Na obrazcih, ki vključujejo osebne podatke, so privolitve navedene kot izbirna polja in uporabnik svojo privolitev izrazi z označitvijo privolitve. Izražena privolitev se upošteva ob potrditvi obrazca.

Privolitve, ki vključujejo strinjanje s Politiko zasebnosti, so obvezne za potrditev obrazca.

Varnost prenosa in hrambe osebnih podatkov

Zavezani smo k varni hrambi vaših osebnih podatkov ob upoštevanju vseh ustreznih varnostnih ukrepov. Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Vedno se potrudimo po svojih najboljših močeh, da zaščitimo vaše osebne podatke, in ko jih prejmemo, uporabimo ustrezne postopke in varnostne funkcije, da poskušamo preprečiti nepooblaščen dostop. Osebne podatke zbiramo preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščitimo med njihovim prenosom preko spleta. Kljub temu ne moremo zagotoviti popolne varnosti vaših podatkov, zato vsak prenos poteka na vašo odgovornost.

Obveznosti uporabnika pri vnosu osebnih podatkov    

Z vnosom osebnih podatkov preko te spletne strani uporabnik potrjuje, da je starejši od 15 let. Uporabnik odgovarja za točnost vseh vnesenih osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

Zavezani smo k varni hrambi vaših osebnih podatkov ob upoštevanju vseh ustreznih varnostnih ukrepov. Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Vedno se potrudimo po svojih najboljših močeh, da zaščitimo vaše osebne podatke, in ko jih prejmemo, uporabimo ustrezne postopke in varnostne funkcije, da poskušamo preprečiti nepooblaščen dostop. Osebne podatke zbiramo preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščitimo med njihovim prenosom preko spleta. Kljub temu ne moremo zagotoviti popolne varnosti vaših podatkov, zato vsak prenos poteka na vašo odgovornost.

Upravljavec zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika. Na obrazcu, ki vključuje tudi osebne podatke, je privolitev navedene kot izbirno polja in uporabnik oziroma stranka svojo privolitev izrazi z označitvijo privolitve. Izražena privolitev se upošteva ob potrditvi obrazca. Privolitev vključuje tudi strinjanje s Politiko zasebnosti, ki je obvezna za potrditev obrazca.

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo

Upravljavec za potrebe obveščanja mikro, malih in srednje velikih podjetja preko obrazca na strani: www.podjetniski-portal.si zbira naslednje osebne podatke uporabnikov:

  • naslov elektronske pošte,
  • ime podjetja (opcijsko),
  • dejavnost (opcijsko).

Upravljavec bo podatek o e-pošta uporabil za elektronsko pošiljanje brezplačne e-publikacije za mikro, mala in srednje velika podjetja - »Moj spletni priročnik«. Podatek o podjetju in dejavnosti pa bomo uporabili za kategoriziranje naročnikov. Posredovanih osebnih podatkov ne uporabljamo za drug namen.

Upravljavec bo e-publikacijo pošiljal največ 2-krat na teden.

Hranjenje podatkov

Podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na prejemanje brezplačnega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja - »Moj spletni priročnik« hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete s klikom na ustrezno povezavo za odjavo v nogi prejetega elektronskega sporočila. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. 

Posredovanje podatkov

Vaše podatke uporabljamo izključno pošiljanje brezplačnega e-priročnika za mikro, mala in srednje velika podjetja - »Moj spletni priročnik« in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

Piškotki

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.podjetniski-portal.si. Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku. V tem primeru se lahko zgodi, da bo vaša izkušnja na spletni strani delno okrnjena. Piškotke uporabljamo za analizo obiska spletne strani.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), lahko kontaktirate upravljavca osebnih podatkov SPIRIT Slovenija, javna agencija, Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana, Slovenija, po pošti, elektronski pošti na info@spiritslovenia.si ali na telefon: (01) 589 18 70.

Upravljavec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas upravljavec zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Pravica do pritožbe

Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija; tel: +386 1 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.