Izobraževanje za start-upe iz sektorja kmetijstva in hrane - ROK: 30. 6. 2023

Izobraževanje za start-upe iz sektorja kmetijstva in hrane - ROK: 30. 6. 2023

20. 6. 2023 - Slovenska vlada si v okviru programa ‘Deep Demonstration of a Circular, Regenerative and Low-Carbon Economy in Slovenia‘ v sodelovanju z EIT Climate-KIC prizadeva, da bi v start-up in podjetniškem podpornem okolju preko izgradnje močne mreže partnerjev in krepitve podnebno odgovornih podjetnikov spodbudila razvoj krožnega podjetništva in inovacije poslovnih modelov.

S tem namenom vas EIT Climate-KIC in Slovenski podjetniški sklad (SPS) ponovno vabita, da se udeležite novega programa, v katerem se boste naučili razumeti, izmeriti in napovedati, kako vaš proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb.

V programu bo v obdobju od septembra do decembra 2023 imelo priložnost sodelovati 5 start-upov, scale-upov ali inovativnih MSP iz sektorja kmetijstva in hrane.

Sektor ‘hrana in kmetijstvo’ vključuje proizvodnjo hrane in dejavnosti rabe zemljišč v kmetijstvu. Prednostna področja: proizvodnja hrane, ekološko kmetijstvo (živinoreja, poljedelstvo, sadjarstvo), trajnostna raba zemljišč, trajnostna in lokalne predelava hrane, odpadna hrana.

Program bo v celoti potekal v angleščini in vključeval eno (1) delavnico v živo v Ljubljani septembra 2023 kot tudi on-line coaching srečanja po delavnici s priznanimi strokovnjaki ter zunanjo validacijo izračuna ogljičnega (CO2) odtisa.