Odprte prijave EIT razpis “Ukraine Grain Transportation System: Call for Feasibility Study Proposals” do 6. 1. 2023

Odprte prijave EIT razpis “Ukraine Grain Transportation System: Call for Feasibility Study Proposals” do 6. 1. 2023

18. 11. 2022 - Ukrajinsko ministrstvo za kmetijstvo išče alternativne načine, vključno s kopenskim naftovodom, za izvoz velikih količin žita, da bi ublažilo svojo odvisnost od izvoza po morju prek pristanišč, ki jih je prizadela ruska invazija.

Da bi podprl to pobudo, EIT Food poziva k zbiranju predlogov za študijo izvedljivosti za funkcionalen in hitro uvedljiv transportni sistem žita, ki izpolnjuje sedem meril, ki jih je določila ukrajinska vlada in je pojasnjeno v priročniku za razpis.

Študija izvedljivosti mora opisati raziskane možnosti in jasno obravnavati načrtovanje, gradnjo, uporabo in izzive vzdrževanja možnosti ter pričakovani čas in stroške izvedbe. Konzorciji se lahko odločijo za dobavo tudi prototipa/predstavitve. Če študija izvedljivosti pokaže, da je možnost izvedljiva, lahko ukrajinsko ministrstvo za kmetijstvo izbere konzorcij za predložitev celotnega predloga projekta/delovnega načrta.

Ciljna skupina: konzorciji, ki vključujejo vse organizacije, tako partnerje EIT Food kot nove prijavitelje iz držav članic Evropske unije (EU) in iz pridruženih držav Obzorje Evropa

Kontakt: ukrainegraincall@eitfood.eu