ZOOOM delavnica na temo odprtih tehnologij

ZOOOM delavnica na temo odprtih tehnologij

Datum: 26. marec 2024, od 9.00 do 14.30 ure

Naslednji teden v torek, 26. marca 2024 bo v Ljubljani potekala mednarodna delavnica v okviru projekta ZOOOM. Razdeljena je v dva dela: 

Delavnica je del evropskega projekta ZOOOM, ki razvija praktične poslovne in pravne rešitve za tista podjetja in raziskovalce, ki verjamejo v idejo odprtih (prostih) vsebin (proste/odprte programske vsebine, strojna oprema, podatkovne baze, umetna inteligenca - angl. open software, open hardware, open data, artificial intelligence). Gre torej za inovacije, za katere njihovi lastniki ne uveljavljajo pravic intelektualne lastnine oziroma  jih lahko vsakdo uporablja v okviru prostih licenc. Vodilni partner projekta je italijanski HUB Innovazione Trentino, v projektu sodeluje 8 evropskih držav. Slovenija ima dva partnerja in sicer Institut Jožef Stefan, ki je sicer tudi EIT Manufacturing RIS Hub, ter Univerza na Primorskem. Več o projektu najdete tukaj.

V okviru tega projekta bo v torek, 26. marca 2024, od 9.00 do 14.30 ure potekala mednarodna delavnica z mreženjem (lokacija : Institut »Jožef Stefan«, Jamova 39, Ljubljana).

Ciljna skupina dogodka so predvsem podjetja, start-upi, mladi raziskovalci/znanstveniki in udeleženci podpornega okolja (univerzitetni inkubatorji, pisarne za prenos tehnologij, resorna ministrstva ipd), ki bi radi izvedeli več o prostih/odprtih vsebinah (programske vsebine, strojna oprema, podatkovne baze, umetna inteligenca), njihovem delovanju v praksi, njihovem vplivu na poslovanje ter o pravnih okvirjih v tem segmentu poslovanja. V prvem delu dogodka bomo govorili o trendih na področju odprtih tehnologij ("Emerging trends in open technologies), v drugem delu, ki je bolj praktično naravnan, pa o izzivih startup podjetij na področju odprtih tehnologij ("Startups challenges in open technologies). Dogodka se bodo udeležili priznani mednarodni strokovnjaki in podjetniki iz Italije, Finske, Belgije, Danske in drugih.