Informativni dan za Misije EU

12. 4. 2023 - Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije vas vabi na dogodek »MISIJE EU: Novost programa Obzorja Evropa«, ki bo potekal v petek, 21. aprila 2023, med 10.00 in 16.30 uro v veliki dvorani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje (Masarykova 16, Ljubljana).

Predstavnice in predstavniki Evropske komisije, ministrstva in raziskovalci ter predstavniki občin vas bodo seznanili z EU Misijami, ki so novost programa Obzorje Evropa ter nov način usmerjenega delovanja na področju raziskav, razvoja in inovacij.

Na dogodku bodo strokovnjaki, ki so že vključeni v EU Misije predstavili svoje znanje in izkušnje pri izvajanju tovrstnih projektov ter odgovarjali na vaša morebitne vprašanja.

V popoldanskem delu se bo dogodek nadaljeval z delavnico v okviru projekta NATI00NS, financiranega iz programa Obzorje Evropa, ki se bo osredotočila na Misijo Zdravje tal in hrane. Namen delavnice je na eni strani deliti informacije o razpisu 'HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08', ki je bil odprt januarja 2023 v okviru programa Obzorje Evropa, po drugi strani pa krepiti razpravo glede strokovnih načel zdravja tal in ustvarjanja živih laboratorijev.

Info dan je namenjen podjetjem, raziskovalkam in raziskovalcem, strokovnim delavkam in delavcem, predstavnikom občin, okoljevarstvenih organizacijam, civilnodružbenim organizacijam ter ostali zainteresirani javnosti s področja tem, ki jih obravnavano Misije EU.

Dodatne informacije in prijave

Število mest je omejeno.