Novice

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov - Presežek les 2022

2. 2. 2022 - Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov.

Cilj projektnega natečaja je pridobitev predlogov novih lesenih pohištvenih izdelkov in izdelkov za domače ali delovno okolje in prosti čas ter identifikacija ustvarjalnih pobud, ki po svojih izhodiščih uspešno odgovarjajo na razmisleke o učinkovitosti lesarskega izdelka.

Z natečajem želi razpisovalec pridobiti nove predloge za lesene izdelke ali družine lesenih izdelkov, ki lahko predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva. V okviru natečaja želimo evidentirati izdelke, ki lahko predstavljajo kulturni temelj in obenem vsestransko učinkovit gospodarski potencial znotraj široke nacionalne platforme, ki naj bi postopno prerasla v element naše širše identitete.

Natečaj predstavlja izziv oblikovalski in z lesom povezani strokovni javnosti z namenom identifikacije razmislekov o učinkoviti in vsestransko neoporečni rabi lesnega bogastva Slovenije.

Kot posebno skupino bo komisija obravnavala tudi predloge za oživitev produktov, ki so na trgu že bili, a je zaradi različnih poslovnih okoliščin njihova proizvodnja zamrla. Tovrstne predloge bo komisija po svoji presoji nagradila ter jih izpostavila javnosti.