Info Q&A za razpis EIT Deep Tech Talent Initiative

Info Q&A za razpis EIT Deep Tech Talent Initiative

Datum: 10. junij 2024

Kraj: na spletu

Odprt je razpis EIT Deep Tech Talent Initiative, za katerega vam bodo 10. junija 2024, med 14.30 in 15.30 ure preko spleta na razpolago strokovnjaki z odgovori na vaša vprašanja.

Razpis je bil zasnovan za ustvarjanje novih tečajev, usposabljanj in programov za razvoj veščin v globoki tehnologiji (deep tech), namenjenih terciarnemu usposabljanju, tj. višješolskemu izobraževanju. Skozi razpis bo financiranih do 20 projektov v skupnem znesku do 2 milijona EUR.

Globoko tehnološko področje razpisa vključuje napredno računalništvo/kvantno računalništvo, napredne materiale, umetno inteligenco, ki se uporablja v določenih sektorjih, kibernetsko varnost, robotiko, polprevodnike (mikročipe), čiste tehnologije in poglobljene tehnologije. Cilj izobraževanj je koristiti študentom in učiteljem na univerzah, posameznikom, ki iščejo poklicno usposabljanje, in strokovnjakom, ki želijo še naprej razvijati svoje sposobnosti.

Razpis je odprt za izobraževalne ustanove, neprofitne organizacije, novoustanovljena podjetja, podjetja, združenja in zbornice, mreže in javne organe, katerih sodelovanje se v tem razpisu zelo spodbuja.

Da bi bili prijavitelji upravičeni do razpisa, morajo imeti sedež v eni od naslednjih držav:

  • države članice Evropske unije;
  • najbolj oddaljene regije EU, povezane z državami članicami Evropske unije;
  • Države, povezane s Horizon Europe.

Za celotno besedilo poziva kliknite tukaj.

Informativno Q&A srečanje bo potekalo 10. junija 2024. Prijavite se lahko tukaj.