Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa

19. 10. 2022 - Vljudno vabljeni na Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa, ki bo 16. novembra 2022 v Veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana.

Obzorja Evropa (Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in razvoj v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Digitalno področje ima zelo pomembno vlogo znotraj programa Obzorja Evropa, saj je umeščeno kar v dva stebra programa. Preko Grozda 4 za digitalno področje, industrijo in vesolje je umeščeno v drugi steber programa, ki je namenjen reševanju globalnih izzivov in spodbujanju evropske industrijske konkurenčnosti. Hkrati pa je uvrščeno tudi v tretji steber programa, ki je namenjen spodbujanju  inovativne Evrope, kjer EIT Digital skozi direktno financiranje in izobraževanja vlaga v strateška področja za pospešitev razvoja in širitve digitalnih tehnologij, ki temeljijo na raziskavah (deep tech), s poudarkom na ključnih družbenih izzivih Evrope: digitalna tehnologija, digitalna mesta, digitalna industrija, digitalna dobrobit in digitalne finance.

Na dogodku bomo najprej predstavili program za digitalno področje v Grozdu 4 za obdobje 2023-2024, ter EIT Digital programe financiranja in izobraževanja. V drugem delu dogodka pa bomo spregovorili o uspešnih dobrih praksah iz Slovenije, kjer bodo prijavitelji in udeleženci izobraževanj predstavili svoje projekte ter delili z vami svoje izkušnje in nasvete. Dogodek bo predvidoma trajal od 9:30 do 13:30, sledilo pa mu bo mreženje ob pogostitvi. Število mest bo omejeno, zato vabljeni k prijavi preko spletne prijavnice, ki bo objavljena po 26. 10. 2022.