Izvoz storitev v Veliko Britanijo

Izvoz storitev v Veliko Britanijo

18. 05. 2021

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 17. 5. 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z Britansko-slovensko gospodarsko zbornico zato organizira dvodnevni spletni seminar z naslovom: »Izvoz storitev v Veliko Britanijo«, ki je namenjen storitvenim podjetjem, ki so že prisotna na trgu VB, tja izvažajo ali si tega želijo.

Seminar bo potekal 20. in 27. maja 2021, med 9.00 in 13.00 uro preko spletne platforme ZOOM.

Novi trgovinski sporazum med Veliko Britanijo in EU prinaša konec obdobja negotovosti, kar pomeni tudi nove priložnosti na 66-milijonskemu trgu. Velika Britanija je znana po svoji enostavnosti poslovanja, fleksibilnosti, odprtosti za novosti in doseganju visoke dodane vrednosti blaga in storitev, je tudi izvrstna odskočna deska za vstop na globalne trge.

Na voljo je še nekaj mest. Možnost prijave zato podaljšujemo do srede, 19. maja 2021, do 15.00 ure.

Dodatne informacije in prijave

Predstavitev predavateljev

  • Andy Hunt Vodopivec & Rob Howland, lastnika, Coffee Cup Consulting

Andy in Rob sta britanska državljana, ki živita v Sloveniji, in pomagata slovenskim podjetjem pri vstopu na tuje trge. Oba sta delala v večnacionalnih podjetjih v Sloveniji in v tujini, govorita angleško, francosko in tudi nekaj slovensko. Menita, da je ključnega pomena razmišljati o drugih (netradicionalnih) tujih trgih, ki podjetju nudijo odskočno desko, da "postane globalno". Prav tako verjameta, da imajo slovenska podjetja potencial "svetovnih zmagovalcev" - slovenska podjetja so v samem vrhu tehnologije, kakovosti, inovacij in oblikovanja. Andy in Rob redno predavata na prireditvah Britanske zbornice, ko razpravljamo o vstopu na britanski trg.

  • Barbara Uranjek, direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice

Barbara je direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice od leta 2016 in že od samega začetka službe se ukvarja z vprašanji in izzivi izstopa Velike Britanije iz EU. Zbornica aktivno organizira dogodke povezane s perečimi vprašanji in poslovne delegacije v Veliko Britanijo. Zbornica aktivno sodeluje z britanskim veleposlaništvom in britanskim oddelkom za mednarodno trgovino. Barbara je tudi redna gostujoča predavateljica na Univerzi v Mariboru, na Ekonomsko-poslovni fakulteti.

  • Emma Cook, ustanoviteljica, The Value Venture

Emma je poslovna strateginja, ki združuje poslovno znanje iz različnih sektorjev s spretnostmi upravljanja in uvajanja sprememb, podprtih z več kot 20-letnimi izkušnjami pri delu za velike multinacionalke po Evropi in Aziji. V svoji karieri je oblikovala in izvajala uspešne strategije večanja profitabilnosti s pomočjo cenovnih strategij, upravljanja uporabniške izkušnje in prodajnih ter produktnih strategij. Danes to znanje uporablja za usmerjanje podjetij iz različnih panog, vseh velikosti, skozi pot do trajnostne in donosne rasti.

  • Iain Masterton, direktor, Chiene + Tait

Iain vodi Chiene + Tait-ovo področje za DDV, na katerem ima 22 let izkušenj. Sodeloval je že z »velikimi štirimi« (PwC, EY, Deloitte, KPMG) in srednje velikimi podjetji. Iainova področja specializacije so zemljišča in lastnina, delne oprostitve/ neposlovne metode ter mednarodni DDV in carine. Iain in njegova ekipa pri Chiene + Tait svetujejo strankam v malih in srednjih podjetjih, podeželskem sektorju in dobrodelnih organizacijah. Iain redno objavlja članke o razvoju DDV v nacionalnih in poslovnih medijih, prav tako je že večkrat nastopil kot govorec na prireditvah, ki so jih gostili LexisNexis, ICAS in SLE.

  • Joanna Dodd, direktorica, Rochester PR

Joanna ima več kot 25 let izkušenj s področja odnosov z javnostmi, sodelovala je z zagonskimi in mladimi podjetji pa tudi z globalnimi multinacionalkami v številnih sektorjih, od hrane in pijače do kapitalskih skladov in velikih dobrodelnih organizacij ter tehnoloških inovacij. Njena področja specializacije so vstop na trg in lansiranje podjetij in izdelkov.

  • Krisztina Gorog, Britansko veleposlaništvo v Budimpešti, Department of International Trade

Krisztina za DIT dela že več kot 10 let. Začela je kot poslovna svetovalka, ki podpira izvoz Združenega kraljestva na Madžarsko, in se pridružila ekipi DIT Europe Central Inward Investment oktobra 2017. Njena naloga je identificirati madžarska, slovenska in hrvaška podjetja, ki nameravajo internacionalizirati svoje poslovanje, ter Združeno kraljestvo promovirati kot idealno izhodišče, za vstop podjetij na globalne trge. Krisztina ima sedež v Budimpešti, vendar tesno sodeluje z ekipami DIT v Sloveniji in na Hrvaškem.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj