Sprostitve v gostinstvu, turizmu in igralništvu

Sprostitve v gostinstvu, turizmu in igralništvu

18. 05. 2021

4 0
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 17. 5. 2021, www.gov.si

Vlada RS je z namenom omejitve gibanja prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki stopi v veljavo 17. maja 2021.

V vseh statističnih regijah je opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih dovoljeno od 5. do 22. ure. Vlada RS z odlokom spreminja pogoje za ponujanje gostinskih storitev v notranjosti gostinskih obratov. Tam je ponudba za mizami dovoljena za maksimalno štiri osebe, med robovi miz pa mora biti najmanj 3 metre razdalje. Razdalja med osebami za mizo več ni določena, pogoj omejitve števila oseb za eno mizo pa ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki za mizo.

Vlada RS spreminja tudi pogoj glede omejitve števila oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Velja namreč, da je na 20m2 poslovnega prostora lahko prisoten en potrošnik, a ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki v notranjosti takšnega javnega prostora ter za osebe, ki potrebujejo spremstvo.

Dodatno sproščajo tudi turistično dejavnost, in sicer v vseh statističnih regijah bo odslej v kampih dovoljeno ponujanje do 70 % razpoložljivih enot.

Kot nova izjema se določa tudi obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo. To je mogoče od 5. do 22. ure, če zaposleni in gostje izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Tudi igralni saloni lahko ponujajo do 50 % razpoložljivih kapacitet.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj