Brezplačno spletno predavanje - »Kako zagotoviti uspešen prenos družinskega podjetja?« za MSP-je na območju Pomurske regije

Brezplačno spletno predavanje - »Kako zagotoviti uspešen prenos družinskega podjetja?« za MSP-je na območju Pomurske regije

11. 05. 2021

Datum: 26. maj 2021, od 9.00 do 10.00 ure

Kraj: na spletu

Brezplačno spletno predavanje pod nazivom: »Kako zagotoviti uspešen prenos družinskega podjetja?« za MSP-je na območju Pomurske regije je organizirano z namenom ozaveščanja lastnikov podjetij o pomenu pravočasne priprave, da bo dejansko izveden uspešen prenos podjetja.

OOZ Lendava želi v sodelovanju z OOZ Maribor oblikovati skupino 25 MSP-jev na območju Pomurske regije, ki se srečujejo s podobnimi izzivi.

Namenjeno je vsem, ki bodo v naslednjih letih prenašali družinsko dejavnost na naslednike. Ključno je, da prave informacije prejmete pravočasno, zato je predavanje primerno tudi za tiste, ki se boste upokojevali šele čez 7-10 let.

Na spletnem predavanju boste slišali vse pasti prenosa podjetja. Izvedeli boste, kaj je potrebno upoštevati, da bo prenos dejavnosti uspešen in čemu se je potrebno izogibati, da podjetje ne pristane med tistimi kar 2/3, ki prenosa dolgoročno ne preživijo. Pogovarjali se boste tudi o tem, kako naj starši prenesejo odgovornost na potomce, da bodo ti uspešno poslovali naprej.

Program:

9:00 - 9:45

Tematika predavanja:

 

  • 7 korakov za dolgoročno uspešen prenos družinskega podjetja na naslednike
  • Kako formirati celovit in pravičen družinski dogovor za dolgoročno uspešnost posla
  • Kako formirati družinsko ustavo, da bodo zadovoljni vsi člani družine
  • Prenos s.p. na d.o.o. ali drug s.p. - kaj vse je pri tem potrebno upoštevati

9:45 - 10:00

Razprava in vprašanja udeležencev.

Svojo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 24.5.2021.

Izobraževanje bo izvedel Uroš Kavs, Višji svetovalec in mentor, Inštitut MoST d.o.o..

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj