Brezplačna delavnica - »Kultura za gospodarstvo« (Koper, Maribor in Ljubljana)

Brezplačna delavnica - »Kultura za gospodarstvo« (Koper, Maribor in Ljubljana)

01. 09. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum in kraj: 

  • 8. september 2020, od 10. do 13. ure - Koper, Ulica OF 9 (prostori KS Koper - Center)
  • 10. september 2020, od 10. do 13. ure - Maribor, Partizanska 11 (projektna pisarna Centra za kreativnost)
  • 16. september 2020, od 10. do 13. ure - Ljubljana, Dalmatinova 4 (sejna soba v šestem nadstropju)

Društvo Asociacija v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje vabi k udeležbi na delavnico - »Kultura za gospodarstvo«.

Povezovanje gospodarstva s kulturo onkraj klasičnega sponzorstva in marketinga ima lahko na podjetje številne pozitivne učinke. Na delavnici bo strokovnjakinja s področja Urška Jež podjetnikom(cam) predstavila sodobne trende v medsektorskem povezovanju in pozitivne multiplikatorne učinke uspešnega sodelovanje s kulturnim in kreativnim sektorjem.

Sponzoriranje kulturnih organizacij in dogodkov se uvršča v širšo perspektivo sponzorskega posla, tovrstno usmerjeno vlaganje podjetji v Sloveniji pa predstavlja med 5 in 20 odstotki. Povezovanje podjetji s kulturo ima lahko velik nabor učinkov, ki so drugačni in pogosto boljši od ostalih sponzorstev in marketinškega komuniciranja.

Podjetja bodo na delavnici spoznala, katere učinke lahko dosegajo (bolje), če sponzorska sredstva usmerijo v kulturne dogodke in organizacije; katere izzive v okolju in znotraj podjetja lahko nagovorimo preko vključevanja kulturnih sponzorstev; in katere dodatne učinke lahko še dosegamo z vključevanjem kulture v vsakdan podjetja.

Delavnica je priložnost za spoznavanje specifik nevladnih kulturnih organizacij s poudarkom na upravljanju z raznovrstnim portfeljem ciljnih skupin, s katerimi (nevladne) kulturne organizacije stopajo v interakcijo pri svojem delovanju. Pogovarjali se bomo tudi o specifikah delovanja nevladnih kulturnih organizacij in kako le te vplivajo na razvoj modelov in kompetenc, ki za podjetja lahko pomenijo rast organizacijske kulture, konkurenčno prednost na trgu ali nove perspektive na izzive v okolju.

Več o delavnici

Predavateljica: mag. Urška Jež je producentka v kulturi, ki jo je izziv pridobivanja sponzorstev pritegnil do te mere, da je raziskovanju le teh skozi prizmo podjetij posvetila magistrsko delo. Ob tem se je v zadnjih dveh letih udeležila več usposabljanj s tematiko fundraisinga NGO Academy ERSTE Fundacije.

Delavnica bo izvedena v treh krajih po Sloveniji, in sicer v KopruLjubljani in v Mariboru.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijava: Število udeležencev(k) je omejeno. Na delavnico se lahko prijavite tako, da pošljete mail na marusa.golob@asociacija.sinajkasneje do 6. septembra 2020, kjer jasno zapišite tudi katere delavnice izmed treh se želite udeležiti.

Projekt Obveznosti, možnosti in priložnosti za ustvarjalce je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj