Predstavitev modela odličnosti EFQM in kazalnika EFQM Globalni indeks odličnosti

Model odličnosti EFQM je splošen in neobvezujoč okvir, ki temelji na devetih vsebinskih področjih oziroma rezultatih, ki jih je potrebno obravnavati pri analizi vsake organizacije.

Organizacija, ki želi biti uspešna, ne glede na sektor, velikost, strukturo ali zrelost mora vzpostaviti ustrezen sistem upravljanja, oziroma celosten model poslovanja. Model odličnosti EFQM je tako ena izmed možnosti in predstavlja praktično orodje, ki organizacijam omogoča oceniti, kje na poti odličnosti so, kje imajo še priložnosti, jih usmerja k ciljnemu razmišljanju in povezovanju ter daje osnovno strukturo sistema managementa organizacije.

Model odličnosti EFQM 

Danes mora organizacija, bolj kot kadarkoli prej, razumeti uravnoteženost in uspešnost obvladovanja potreb ter pričakovanja deležnikov, kakor tudi obvladovati in posodabljati svoje notranje procese in krepiti sodelovanje znotraj organizacije.

Tukaj je dostopen krajši pregled Modela odličnosti EFQM, ki vam omogoča prvo seznanitev z modelom.

Celoten Model odličnosti EFQM v e-verziji in v slovenskem prevodu, pa si lahko naložite preko povezave. E-verzija modela ni namenjena nadaljnji komercialni uporabi. Dostop do brezplačne slovenske verzije je omogočila javna agencija SPIRIT Slovenija.

Globalni indeks odličnosti

EFQM se je odločil, da v luči pomembnosti spodbujanja in spremljanja odličnost vidi potrebo po razvoju indeksa - EFQM Globalni indeks odličnosti (ang. EFQM Global Excellence Index), preko katerega je možno spremljati odlične organizacije. Indeks razlikuje med organizacijami po sektorjih/panogah, ter s tem omogoči globalno primerljivost in prepoznavnost.

EFQM je v preteklosti naslovil preko 1000 organizacij, ki so že prejele priznanje EFQM, da se pridružijo in vpišejo v indeks. Preko indeksa želi EFQM spodbujati globalno prepoznavnost in kredibilnosti organizacij, ki so že bile prepoznane kot odlične, ter motivirati nove, da stopijo na to pot.

Več informacij o samem indeksu je dostopnih na uradni spletni strani EFQM Global Excellence Index. Indeks se bo v prihodnje še spreminjal, nadgrajeval oziroma razvijal.

Stopite v stik z nami!

Vabimo vas, da ob vaši odločitvi k odličnosti stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali. Za več informacij nam pišite ali nas pokličite.

E-mail: qpemjdoptuAtqjsjutmpwfojb/tj

Telefon: 01/5891 883

Zagotovite si

brezplačne podporne storitve za svoje podjetje

Pridružite se

hitro rastočim podjetjem v inovativnem okolju

bodite obveščeni

in se naročite na tedenski informativni bilten

Preglejte ponudbo

domačih javnih razpisov