Predstavitev razpisov in ostalih spodbud za podjetnike

Predstavitev razpisov in ostalih spodbud za podjetnike

25. 03. 2024

Podjetniški inkubator Kočevje - cona LIK

Datum: 25. marec 2024, od 9.00 do 11.00 ure

Na delavnici vam bodo predstavili priložnosti za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev na različnih področjih. Spoznali boste primere dobre prakse ter uspešne prijave na razpise, hkrati pa vam bodo pomagali pri odločitvi, kateri razpis bi bil najbolj primeren za vas in vaše podjetje. Z vami bodo različni predavatelji, iz različnih področij. Program dogodka se lahko še spremeni, odvisno od objav aktualnih razpisov.

1. Slovenski regionalni razvojni sklad Ribnica

Sklad po predstavil razvojne usmeritve delovanja, podal pregled ukrepov, ki jih izvaja ter predstavil tekoče razpise na temo podjetništva, to so tako imenovani BIZI razpisi.

2. Občina Kočevje

Predstavljen bo javni razpis za dodelitev pomoči za pospeševanje razvoja podjetništva in gospodarstva v Občini Kočevje za leto 2024. Razpisanih je 100.000 € nepovratnih sredstev za tri ukrepe:

  • Sofinanciranje materialnih in nematerialnih investicij: 70.000 €
  • Sofinanciranje samozaposlovanja in odpiranja novih delovnih mest: 25.000 €
  • Sofinanciranje izobraževanja, usposabljanja in promocije: 5.000 €

Razpis se ponavlja vsako leto, zato se je smiselno seznaniti z njim in se dobro pripraviti na naslednjega. 

3. Razvojni center Kočevje Ribnica d.o.o.

Predstavili bodo delovanje centra in možnosti pomoči, ki jo nudijo ter razpise na področju mladih podjetnikov ter ženskega podjetništva in krajši pregled ostalih spodbud, ki bodo na voljo.

Do dneva dogodka bo zelo verjetno objavljen še kakšen nov razpis in poskrbeli bodo, da ga vključijo v predstavitev. Zato si pridružujejo pravico do manjših sprememb v poteku dogodka.

Po predstavitvi razpisov bodo poskrbeli še za pogostitev, čas za poglobljena vprašanja in mreženje.

Delavnica je tudi del Akademije ZLATA ŠAPA 2024. Več informacij o natečaju

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Aktivnosti in storitve točke SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija se izvajajo v okviru Javnega razpisa Podporno okolje 2023-2025, ki ga delno financira Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).



Nazaj