Predstavitev predloga Zakona o enotnem trgu digitalnih storitev in izvajanje Akta o digitalnih storitvah

Predstavitev predloga Zakona o enotnem trgu digitalnih storitev in izvajanje Akta o digitalnih storitvah

10. 04. 2024

na spletu preko aplikacije MS Teams

Datum: 10. april 2024, ob 8.30 do 10.00 ure

​GZS Podjetniško trgovska zbornica vabi na brezplačni spletni seminar z naslovom: »Predstavitev predloga Zakona o enotnem trgu digitalnih storitev in izvajanje Akta o digitalnih storitvah«, ki bo potekal v sredo, 10. aprila 2024, od 8.30 do 10.00 ure preko aplikacije Microsoft Teams Meeting.

Predlog Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev, ki bo predvidoma sprejet v kratkem, določa pristojna organa za izvajanje in nadzor nad izvajanjem Akta o digitalnih storitvah, njuna pooblastila, prekrške in sankcije za izvajanje akta. Skladno s predlogom zakona sta pristojna Agencija za komunikacijska omrežja in storitev Republike Slovenije (AKOS) ter Informacijski pooblaščenec. Predlog zakona določa tudi postopek v primeru odstranitve nezakonite vsebine ter dodatne naloge AKOS in ministrstva za oblikovanje podpornega okolja za varen in zaupanja vreden internet.

Program:

  • Predlog Zakona o izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev,
  • Akt o digitalnih storitvah, s poudarkom na predstavitvi obveznosti, ki jih akt določa za spletne tržnice, in za trgovce, ki vršijo prodajo prek spletnih tržnic.

O predavatelju: Mag. Darja Petric Štrbenk, pravnica, zaposlena na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, Direktoratu za digitalno družbo, v Sektorju za zakonodajo - sodelovala oziroma bila odgovorna za pripravo predloga Zakona izvajanju uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev.

Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemajo preko e-prijave do vključno ponedeljka, 8. aprila 2024.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj