Podjetniški bralni klub

Podjetniški bralni klub

07. 05. 2024

Obrtna zbornica Domžale, Šaranovičeva 21c, Vir pri Domžalah

Datum: 7. maj 2024, od 18.00 do 19.30 ure

Mreženje je pomemben del pri pridobivanju potencialnih strank, ponudnikov storitev, partnerjev, vzpostavljanje vezi podpornega okolja.

Mreženje obsega graditev in vzdrževanje osebnih in poslovnih stikov. 

Podjetja kot gospodarstveniki in  delodajalci ter posamezniki se vse bolj zavedajo pomena sodelovanja z lokalno skupnostjo in podpornim okoljem, šolami in ostalimi organizacijami.

In prav zato na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale  v okviru Spot svetovanje Osrednjeslovenska regija ponovno organizirajo dogodek mreženja: Podjetniški bralni klub, v okviru katerega  boste imeli priložnost navezovanja novih stikov in vzdrževanja obstoječih stikov z lokalno skupnostjo, podjetniki in podpornim okoljem.

Dogodek bo potekal v torek, 7. maja 2024, od 18.00 do 19.30 ure v prostorih Obrtne zbornice Domžale, Šaranovičeva 21c, Vir pri Domžalah.

Povezali se boste skozi izmenjavo mnenj in pogledov glede podjetniških knjig in ustvarili nova poznanstva in razvijali mrežo stikov tako med podjetniki kot tudi podpornim okoljem in lokalno skupnostjo. Izmenjava misli z ljudmi iz vašega področja ali tudi tistimi, ki niso z vašega področja, ki predstavljajo podporno okolje, lokalno skupnost je pomembna in dragocena. Vzpostavljeni stiki in ohranjanje le-teh pa dragoceno, saj lahko izmenjujete svoje znanje, vzpostavljate nova sodelovanja in partnerstva. Delite svoje znanje in nudite podporo drugim. Stiki z ljudmi na različnih področjih prispevajo k ustvarjanju kvalitetne podporne mreže in rojevajo plodna sodelovanja.

Izmenjava mnenj in pogledov so v tem digitalnem času prava redkost - če pa temeljijo na prebrani knjigi, pa še toliko bolj! Na tem srečanju se boste pogovarjali o etiki v podjetništvu, predvsem na področju inovacij.

V podjetniškem okolju je ključno, da se etika integrira z drugimi ključnimi področji, zlasti tistimi, ki se tičejo družbene odgovornosti. Etika in družbena odgovornost morata biti v podjetju resnično implementirani, ne zgolj predmet obveščanja zaposlenih. Za krepitev etičnosti in s tem družbene odgovornosti obstajajo različne metode, vendar lahko managerji in podjetniki, ki so sami zgled etičnega ravnanja, močno prispevajo k ustvarjanju pozitivnega etičnega okolja.

O etičnih vprašanjih in dilemah se boste pogovarjali skozi pogovor o knjigi, ki nosi naslov Frankenstein, avtorice Marry Shelley. Vabijo vas, da si jo preberete ali pogledate film, da se boste lažje povezovali skozi izmenjavo mnenj glede etike na področju inovacij in podjetništvu nasploh.

Dogodek mreženja in povezovanja poteka v prijetnem vzdušju, v katerem se skozi pogovore in odgovore na vprašanja med seboj udeleženci povezujejo in si izmenjujejo mnenja.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.



Nazaj