Možnosti sodelovanja na tedenski in in Aple-Adria tržnici v Beljaku (Avstrija)

Možnosti sodelovanja na tedenski in in Aple-Adria tržnici v Beljaku (Avstrija)

20. 04. 2024

Beljak (Avstrija)

Datum: 20. april 2024, od 8.00 do 15.00 ure

SPOT Svetovanje Gorenjska (RAGOR) in Občina Beljak vas vabita na dogodek: »Možnosti sodelovanja na tedenski in in Aple-Adria tržnici v Beljaku«.

Mesto Beljak namerava na trgu Kaiser-Josef-Platz zgraditi alpsko-jadransko gurmansko tržnico, ki bo združevala vse mestne tržnice. Tržnica bo namenjena 20 stalnim prodajalcem ter  štiri do pet gostincem v notranjem prostoru od ponedeljka do sobote. Tedenske tržnice pa bodo potekale tudi zunaj ob sredah, petkih in sobotah.

»Jožefov sejem« bo predstavljal kulinarično vizitko lokalnih dobaviteljev, kmetov in proizvodnih podjetij, kjer se bo kazala velika raznolikost hrane in kakovost iz Avstrije, Slovenije, Italije in Hrvaške. Multi-nacionalna večnamenska hiša se bo razvila v HUB / hot SPOT s privlačno dodatno ponudbo, kot so catering, seminarji, razstavne kuhinje, delavnice, poslovni dogodki, zasebna praznovanja in celoletni kulturni programi.

Mesto Beljak kot bodoči upravljavec tržnice vabi obrtnike, podjetnike in kmete iz Slovenije, da predstavijo svoje izdelke. Na tržnici si namreč želijo predstaviti regionalne in tradicionalne izdelke Avstrije, Slovenije, Hrvaške in Italije ter tako združevati čezmejno sodelovanje, promocijo in kakovost.

V ta namen Razvojna agencija Zgornje Gorenjske skupaj z mestom Beljak organizira srečanje, na katerem je možnost predstavitve lokalnih izdelkov za bodočo prodajo na tržnici.

Dogodek je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter kmetom z dopolnilno dejavnostjo. Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (SPOT Gorenjska) v ta namen ponuja priložnost informacij, ogleda trenutne tržnice, predstavitve svojih izdelkov, srečanj in povezovanj. Podjetnikom/podjetnicam in kmetom z območja Gorenjske nudi tudi skupen brezplačen prevoz.

Program:

  • 8:00 - odhod avtobusa z Jesenic
  • 08:45 - prihod v Beljak
  • 8:45 - 10:00 - pozdravni nagovor upravljalca tržnice g. Christian Pober in obisk tržnice
  • 10:00 - 10:30 - sprehod skozi mesto in Kaiser-Josef-Platz
  • 10:30 - 11:15 - predstavitev koncepta mestne hiše in možnosti prodaje na tržnicah »Alpen-Adria-Genussmarkthalle« Josefsmarkt« Mag. Egger Walter, Občina Beljak
  • 11:15 - 12:00 - zakonske podlage prodaje na tržnicah v Avstriji za slovenske prodajalce, Mag. Herman Klokar, davčni svetovalec
  • 12:00 - 13:00 - predstavitev slovenskih izdelkov
  • 13:00 - 14:30 - kosilo (organizirano s strani Občine Beljak)
  • 14:30 - odhod domov

Odhod avtobusa: sobota, 20. 4. 2024 bo ob 8:00 uri na sedežu RAGOR-ja, Spodnji Plavž 24e, Jesenice. Obvezne so spletne prijave, ki jih sprejemajo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 17. 4. 2024. Zaradi omejenega števila prijav za avtobusni prevoz, bodo prijave sprejemali po načelu “kdor prej pride, prej melje”.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek bo izveden v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija v sklopu projekta SPOT svetovanje Gorenjska.



Nazaj