Brezplačno strokovno usposabljanje - »Skladnost lesnih in kovinskih gradbenih proizvodov ter aktualno v gradbeništvu«

Brezplačno strokovno usposabljanje - »Skladnost lesnih in kovinskih gradbenih proizvodov ter aktualno v gradbeništvu«

18. 02. 2020

velika konferenčna dvorana Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica

Datum: 18. februar 2020, od 11. do 19. ure

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje - CPT Krško in izvajalca Območne obrtno-podjetnike zbornice Sevnica vas vljudno vabijo na brezplačno strokovno usposabljanje z naslovom: »Skladnost lesnih in kovinskih gradbenih proizvodov ter aktualno v gradbeništvu«, ki bo v torek, 18. februarja 2020, s pričetkom ob 11. uri v veliki konferenčni dvorani Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, Cankarjeva ulica 1, Sevnica.

Vabijo vas, da se pridružite na zanimivem usposabljanju, kjer boste poleg vedno aktualnih informacij s področja davkov izvedeli katere vzpodbude omogoča EKO sklad, nato pa boste obsežno izvedeli glede skladnosti oz. ustreznosti lesnih konstrukcij, proizvodov iz rezanega lesa ter glede ustreznosti kovinskih  jeklenih in aluminijastih konstrukcij. Izvajalec storitve oz. izdelovalec mora zagotoviti investitorju vse potrebne certifikate, kateri so pogoj za izdajo uporabnega dovoljenja.

Program:

DDV-MEHANIZEM OBRNJENE DAVČNE OBVEZNOSTI, NAPAKE PRI ZAVEZANCIH, (ga. Brigita Troha, direktorica OE Furs-Brežice)

NEPOVRATNA SREDSTVA EKO sklada, RAZPISI ZA PODJETJA IN OBČANE TER PREGLED SPODBUD EKO sklada ZA NAPREJ (mag. Mojca Vandramin, direktorica EKO sklada)

SKLADNOST GRADBENIH KONSTRUKCIJ in PROIZVODOV (mag. Emilija Bratož, evropski ekspert za tehnično zakonodajo in standarde) :

- SKLADNOST LESNIH KONSTRUKCIJ IN PROIZVODOV IZ REZANEGA LESA  

- SKLADNOST KOVINSKIH IN ALUMINIJASTIH KONSTRUKCIJ

  • Kaj je novega v gradbeni zakonodaji za gradbene proizvode ?
  • Kakšne so zahteve za konstrukcije iz lesa in razvrščanje lesa ?
  • Ali poznam zahteve kovinske konstrukcije ?
  • Kako pripravim dokumentacijo za certificiranje ?
  • Kašen je postopek certificiranja ?
  • Tržni nadzor
  • Nadzor gradbenega inšpektorja

Usposabljanje je namenjena obstoječim podjetjem in samostojnim podjetnikom iz regije Posavje, potencialnim podjetnikom ter vsem ostalim, ki jih omenjena področja zanimajo. Predviden čas trajanja je deset šolskih ur. Za udeležence bo pripravljeno gradivo.

Predavateljica mag. Emilija Bratož je poznavalka za evropsko zakonodajo na področju notranjega trga, tehničnih zahtev za proizvode, ustrezne uporabe standardov, zakonitosti izvajanja postopkov ugotavljanja skladnosti in CE označevanja. Sodelovala je v tovrstnih projektih Evropske komisije za dežele JV Evrope in Balkana, v Evropski podjetniški mreži EEN ter kot svetovalka in projektni vodja pri različnih razvojnih projektih v podjetjih. Svetuje, piše članke v strokovnih revijah in izvaja številne seminarje na tem tehničnem področju.

Predvsem je področje skladnosti gradbenih konstrukcij pomembno za

  • vse, ki kupujejo oz. prodajajo rezani les/žagarje in vse, ki sortirajo les/izdelovalce oken in vrat ter garažnih vrat/ izdelovalce lesnih konstrukcij in njihovih delov/ izdelovalce lesnih talnih in stenskih oblog/ ostale, ki sodelujejo v verigi trženja lesa in lesenih proizvodov
  • izdelovalce kovinskih nosilnih konstrukcij, nadstreškov, ograj stopnic, tribun, jeklenih objektov ipd.

Prijavite se lahko do vključno 14. 2. 2020 oz. do zasedbe mest.

Dodatne informacije in prijave



Nazaj