Brezplačni tečaji knjigovodstva za starejše od 45 let (začetni)

Brezplačni tečaji knjigovodstva za starejše od 45 let (začetni)

25. 11. 2019

Ljudska univerza Koper

Datum: 25. november 2019, od 18.45 do 21.00 ure

Skozi praktično delo boste pridobivali osnove na področju poslovnih financ, računovodstva, knjigovodstva in davkov ter drugih dajatev v skladu z veljavno zakonodajo. Spoznali boste pravila dvostavnega knjigovodstva, poslovne knjige in knjigovodske listine.

Obračunavali boste osebne in druge prejemke iz delovnega razmerja. Seznanili se boste z značilnostmi dolgoročnih sredstev in se praktično preizkusili na področju njihovega knjiženja. Spoznali boste materialno knjigovodstvo ter evidentirali in knjižili nabave, zaloge, popisne razlike. Izvedeli boste vse o davčno priznanih in nepriznanih stroških ter se preizkusili v knjiženju stroškov materiala, storitev, amortizacije. Oblikovali in vodili boste evidence in instrumente zavarovanj terjatev in obveznosti.

Na koncu boste zaključili poslovne knjige in poročali. Uporabljali boste preglednice za vodenje evidenc, analiz in poslovnih poročil ter se seznanili z enim od sistemov za knjiženje dokumentov in obračunov ter njihovega posredovanja za davčni nadzor.

Več

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijave zbirajo preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Dodatna vprašanja pošljite na e-naslov: info@lu-koper.si.



Nazaj