Brezplačna delavnica - »Uvedba elektronskega bolniškega lista eBOL«

Brezplačna delavnica - »Uvedba elektronskega bolniškega lista eBOL«

22. 01. 2020

SPOT Savinjska, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica

Datum: 22. januar 2020, od 12. do 14. ure

Organizator: SPOT Savinjska, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica

SPOT svetovanje Savinjska - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica organizira brezplačno delavnico z naslovom: »Uvedba elektronskega bolniškega lista eBOL«, ki bo v sredo, 22. januarja 2020, ob 12. uri v prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Rudarska 6a, Velenje.

Namen delavnice:

S 1.1.2020 je v celotni Sloveniji uveden elektronski bolniški list (eBOL). Po koncu prehodnega obdobja (po 31.1.2020) splošni zdravniki in pediatri ne bodo več izpisovali papirnega Potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ampak ga bodo morali že za mesec februar 2020 delodajalci obvezno prevzeti v elektronski obliki preko portala SPOT (eVEM).

Delodajalci boste morali za svoje zaposlene, za začasne zadržanosti od dela od 1. 2. 2020 dalje, obvezno dostopati do bolniškega lista preko portala SPOT (eVEM).

ZZZS je v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo za delodajalce pripravilo rešitev, s katero bodo na spletnem portalu SPOT (eVEM) za podporo delodajalcem, na voljo bolniški listi (eBOL) njihovih zaposlenih.

Delodajalci in zavarovanci, ki so sami zavezanci za plačilo prispevka in so vpisani v Poslovni register Slovenije, bodo obvezno, od 1. 2. 2020 dalje, prevzeli eBOL liste za svoje zaposlene prek portala SPOT (eVEM).

Na delavnici bodo predstavljene:

  • posebnosti eBOL in dostop do eBOL za zavarovane osbe preko spletnega portala ZZZS,
  • obvezno prevzemanje eBOL preko sistema SPOT (eVEM) za mesec februar 2020,
  • uporaba eBOL pri pripravi papirnih zahtevkov za refundacijo nadomestil plač,
  • nadgradnja obračuna in priprave zahtevkov za refundacijo nadomestil plač na portalu SPOT (eVEM),
  • vmesnik eBOL in eNDM,
  • novosti na področju vlaganja zahtevkov za direktno izplačilo nadomestila za samostojne zavezance in pridobivanje podatkov od FURS.

Na delavnici bodo skušali odgovoriti na dodatna vprašanja udeležencev.

Strokovna izvajalka: Gospa Širnik Valerija, univ. dipl. prav., vodja oddelka za izvajanje obveznega zdravstvenega zavarovanja Območna enota Ravne na Koroškem, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijava: Obvezna je prijava preko e-prijavnice, do vključno torka, 21. januarja 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.



Nazaj