Razvojna agencija Mura išče kandidate za sodelovanje v projektu Podjetno v svet podjetništva

Razvojna agencija Mura išče kandidate za sodelovanje v projektu Podjetno v svet podjetništva

24. 06. 2014

Vir in informacije: STA, 16. 6. 2014, www.sta.si

Regionalna razvojna agencija Mura je 16. junija 2014 objavila drugi javni poziv za sodelovanje v projektu Podjetno v svet podjetništva 2014. Poziv je odprt do vključno 4. julija, projekt pa je namenjen spodbujanju podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe in odpiranju novih delovnih mest.

Izvedba javnega poziva Regionalne razvojne agencije Mura in realizacija projekta za drugih deset udeležencev iz pomurske regije v letošnjem letu je del širše operacije Podjetno v svet podjetništva 2014, ki jo bodo do konca leta izvajali na območju celotne Slovenije.

Delo v operaciji poteka v skupinah z desetimi udeleženci, ki bodo v štirimesečnem obdobju, ko bodo zaposleni na Regionalni razvojni agenciji Mura, pod vodstvom mentorjev razvili svojo poslovno idejo, pripravili poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljali za podjetniško kariero ali večjo zaposljivost.

Cilj vsakega udeleženca je, da v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovi lastno podjetje, se samozaposli ali zaposli pri drugem delodajalcu.

Vsaka razvojna regijska agencija bo v letošnjem letu izvedla usposabljanje treh skupin z desetimi udeleženci. Prva skupina je že v teku, skupno pa bo usposabljanja deležno 360 ljudi.

Cilj je, da najmanj 35 odstotkov vseh, ki se vključijo v projekt, najde rešitev v enem od prej omenjenih zaposlitvenih izhodov. Ker so bili rezultati projekta lani zelo dobri, njegovo izvajanje nadaljujejo tudi letos.

Operacija sodi v operativni program razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013. Regionalni center za razvoj iz Zagorja je vodilni partner operacije, ostali regionalne razvojne agencije pa so partnerji v operaciji.

Evropski socialni sklad financira 85 odstotkov operacije, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa 15 odstotkov.

Javni poziv s pogoji za vključitev v operacijo je dostopen na spletni strani: www.rra-mura.si in je odprt do vključno 4. julija 2014.

Vsi, ki jih sodelovanje v projektu zanima, bodo lahko dodatne informacije o vsebini in poteku projekta dobili tudi na predstavitvi, ki bo 24. junija 2014 v Murski Soboti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj