Brezplačni dogodki s področja učinkovite rabe energije, na Loškem

Brezplačni dogodki s področja učinkovite rabe energije, na Loškem

20. 05. 2014

Datum: 3. in 6. junij 2014

Kraj: Škofja Loka in Brebovnica pri Gorenji vasi

V okviru letošnjega Tedna podeželja na Loškem, ki bo potekal od 31. maja do 7. junija 2014 vas vabijo na brezplačne dogodke s področja učinkovite rabe energije.

1. PREDAVANJA IN SVETOVANJA

V torek, 3. junija 2014, od 17.00 do 21.00 ure, bo na Upravni Enoti v Škofji Loki potekal brezplačni dogodek s področja energetike z naslovom: »Energija jutri«. Dogodek bo sestavljen iz vsebinsko različnih sklopov predavanj in individualnih svetovanj.

Na predavanjih vam bodo energetski svetovalci ENSVET in svetovalci za pridobitev nepovratnih sredstev svetovalnega podjetja EU projekti predstavili:

  • primerjavo cen energentov in sistemov ogrevanja,
  • toplotne črpalke v gospodinjstvih,
  • sanacijo toplotnega ovoja stavbe ter
  • financiranje  ukrepov učinkovite rabe in obnovljivih virov energije Eko sklada ter ostalih domačih in EU razpisov.

Vzporedno s predavanji se bodo na ta dan za občane in podjetja izvajala tudi individualna svetovanja s področja energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije, in sicer glede prihrankov, tehničnih rešitev in pridobitve dodatnih finančnih virov za investicije.

Dodatne informacije in prijave: Za dodatne informacije in prijave glede predavanj in svetovanj lahko pokličite na Razvojno agencijo Sora d.o.o., Tel: (04) 50 60 220 ali pišete na elektronski naslov: info@ra-sora.si.

2. OGLED OBJEKTOV Z VGRAJENIMI NAPRAVAMI ZA IZRABO OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE

V petek, 6. junija 2014, bodo na ogled objekti, kjer so bile izvedene naložbe oz. vgrajene naprave za izrabo obnovljivih virov energije. V Brebovnici pri Gorenji vasi si bodo zainteresirani pod strokovnim vodstvom podjetja BVC lahko ogledali toplotne ogrevalne črpalke različnih izvedb, kotlovske sisteme na lesno biomaso ter ploščate in vakumske sprejemnike sončne energije.

Dodatne informacije in prijave: Izvedene investicije, razstavljene naprave oz. opremo v salonu si boste lahko ogledali med 16.30 in 18.00 uro, organiziran bo skupinski prevoz iz Todraža (zbirno mesto pri začasni lokaciji Občine Gorenja vas - Poljane, Todraž 1, Gorenja vas) do Brebovnice, zato so prijave obvezne (Tel: (04) 50 60 225, e-pošta: kristina.miklavcic@ra-sora.si). Na omenjenih kontaktih so na voljo tudi vse dodatne informacije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj