Kratek brezplačni seminar - »Prenos družinskega podjetja na naslednike«, Maribor

Kratek brezplačni seminar - »Prenos družinskega podjetja na naslednike«, Maribor

15. 04. 2014

Datum: 24. april 2014, od 15.00 do 16.30 ure

Kraj: v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor

Imate družinsko podjetje - d.o.o.? Razmišljate o prenosu lastništva na potomce? Se vam zdi, da je prenos d.o.o.-ja enostaven? Po svoje imate prav, vendar se zadeve največkrat zapletejo, če je naslednikov (prevzemnikov) več. Otroci so različni in zato je še kako smiselno, da družina v celoti doreče zadeve oz. se prenos strateško načrtuje. Zakaj? Morda veste, da prenos v drugo generacijo preživi samo 1/3 podjetij? Bi se radi temu izognili?

Kratek brezplačni seminar z naslovom: »Prenos družinskega podjetja na naslednike« bo potekal v četrtek, 24. aprila 2014, od 15.00 do 16.30 ure v prostorih Štajerske gospodarske zbornice, Ulica talcev 24, Maribor.

Iz vsebine:

  • Konflikti med generacijama in med potomci;
  • Problematika prenosa in prevzema podjetja;
  • Kaj moramo storiti, da bo podjetje dolgoročno uspešno;
  • Izobraževanje in učenje uspešnih prevzemnikov;
  • Kako razdelimo lastništvo podjetja.

Na dve uri trajajočem predavanju boste spoznali vse pasti in rešitve prenosa ter se seznanili, zakaj je potrebno predajo »štafetne palice« v podjetju strateško načrtovati.

Izvajalec: Uroš Kavs, izhaja iz družinskega podjetja, v katerem je 25 let pridobival izkušnje tako na področju podjetništva, kot na področju družinskih odnosov. Doštudiral je ekonomijo, kjer je pri prof. dr. Jaki Vadnjalu diplomiral iz teme Prenos družinskega podjetja v naslednjo generacijo. Še posebej so ga zanimali odnosi v družinskih podjetjih, saj se je s konflikti in vsakdanjo vpetostjo v posel srečeval tudi doma. Študij in prakso že več let uspešno združuje pri svetovanju družinskim podjetjem, tako na področju medsebojnih odnosov, kot pri prenosu dejavnosti na naslednike. Ukvarja se tudi s poslovnim mentorstvom.

Udeležba je brezplačna!

Prijave: Prijave sprejemajo preko e-prijavnice ali na faks: (02) 220 87 11. Število udeležencev je omejeno - upošteval se bo vrstni red prijav.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj