Brezplačno predavanje - »Kako lahko organizacijska učinkovitost vpliva na kadrovsko učinkovitost?«, Maribor

Brezplačno predavanje - »Kako lahko organizacijska učinkovitost vpliva na kadrovsko učinkovitost?«, Maribor

18. 03. 2014

Datum: 20. marec 2014, ob 13.00 uri

Kraj: v prostorih podjetja ACADEMIA d.o.o., Glavni trg 17/b, Maribor

Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice in Društvo za vrednotenje dela, organizacijski in kadrovski razvoj in Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic ŠGZ vas vabijo na brezplačno predavanje z naslovom: »Kako lahko organizacijska učinkovitost vpliva na kadrovsko učinkovitost?«, ki bo potekalo v četrtek, 20. marca 2014, ob 13.00 uri v prostorih podjetja ACADEMIA d.o.o., Glavni trg 17/b, Maribor.

Predavanje bo izvedel mag. Peter Mlakar iz podjetja 5RM svetovanje d.o.o. Maribor.

V kriznih časih je čas za preverjanje organizacijske učinkovitosti in uvajanje sprememb ter racionalizacij v poslovanje. V osnovi je smiselno ločiti med organizacijsko učinkovitostjo in uspešnostjo poslovanja. Ob predpostavki, da je na zunanje faktorje poslovanja največkrat nemogoče vplivati, pa je možno vplivati na notranje faktorje poslovanja. Gre za povečevanje notranje učinkovitosti ter korake za uvedbo sprememb in racionalizacij. Pri pregledu ključnih notranjih faktorjev delovanja organizacij priporočamo zasnovo lastnega modela ter analizo posameznih področij poslovanja. Pri predlogih izboljšav ne moremo mimo optimiranja procesov oziroma ključnih zadolžitev, iskanja prihrankov v procesih, racionalizacij pri upravljanju, preverjanja obsega dela in delovnih obremenitev izvajalcev ter potrebnih dopolnitev organizacijske strukture in zadolžitev. Za izboljšave naj bodo zadolženi vrhnji vodje in nosilci posameznih področij poslovanja oziroma lastniki procesov.

Mag. Peter Mlakar, direktor podjetja in samostojni svetovalec, je že od leta 1999 usmerjen v svetovanje na področju notranje organiziranosti gospodarskih organizacij. Kot je razvidno iz opisa svetovalnih programov in storitev, se ukvarja z uvajanjem koristnih modelov, metod in pristopov v poslovanju naročnikov. Z dvajsetletnimi izkušnjami iz gospodarske prakse na področju HRM, organiziranja poslovanja, izdelave sistemizacij in plačnih sistemov, načrtovanja poslovanja in poslovne odličnosti, usklajuje tradicionalne in sodobne managerske pristope pri izboljševanju kakovosti celotnega poslovanja srednje velikih in velikih organizacij. Poleg svetovalne dejavnosti izvaja tudi praktična funkcionalna usposabljanja strokovnjakov in vodij, opravlja konzultacije z direktorji - predvsem v gospodarskih organizacijah, občasno pa tudi predava in sodeluje na strokovnih srečanjih. Več informacij najdete na spletni strani: www.peter-mlakar.si.

Če se predavanja ne morete udeležiti, prepustite rezervirano mesto svojemu sodelavcu ali znancu, ki ga tema zanima.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj