Delavnica – »Priložnosti za mala in srednja podjetja na področju brezžičnih senzorskih omrežij«

Delavnica – »Priložnosti za mala in srednja podjetja na področju brezžičnih senzorskih omrežij«

18. 05. 2010

Datum: 20. maj 2010, ob 9.00 uri

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (Dimičeva ulica 13, Ljubljana)

Delavnico – »Priložnosti za mala in srednja podjetja na področju brezžičnih senzorskih omrežij« organizira Inštitut Jožef Stefan, partner v evropskem projektu ProSense, v sodelovanju s Tehnološkim parkom Ljubljana, promotorjem inovativnega tehnološkega podjetništva. Delavnica je odprta za strokovno in ostalo zainteresirano javnost.

Delavnica bo potekala v četrtek, 20. maja 2010, ob 9.00 uri na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

Namen delavnice je izpostaviti in pospešiti nadaljnji razvoj ter uporabo relevantnih rešitev / aplikacij s področja brezžičnih senzorskih omrežij in jih približati tržišču.

Podrobni program

V prvem delu delavnice bodo predstavljene priložnosti in ideje s področja rešitev in aplikacij brezžičnih senzorskih omrežij, kot so na primer:

  • senzorska omrežja v internetu prihodnosti,
  • sistemih za distribucijo virov,
  • nadziranju okolja,
  • v medicini in izboljšanju osebnega počutja.

Drugi del delavnice bo namenjen predstavitvi uspešnih podjetniških zgodb, ki že izkoriščajo nišne prednosti brezžičnih senzorskih omrežij, kot na primer:

  • izvedba sistema za nadzor vinogradov,
  • "pametni"  sistemi za porabo in distribucijo energije,
  • uporaba biosenzorjev v športu in medicini,
  • in pregled "uspešnih zgodb" iz nedavnih FP7 projektov.

Dogodek bo tudi priložnost za neformalno druženje in vzpostavljanje poslovnih vezi z mednarodno priznanimi strokovnjaki, inženirji in podjetniki iz Ericsson Ireland Research Centra, Francoskega nacionalnega instituta za računalniške raziskave, Instituta Jožef Stefan, ter drugih organizacij.

Predstavitve in izmenjave mnenj bodo potekale v angleškem jeziku brez prevajanja.

Prijave: Število udeležencev, ki bo sodelovalo na delavnici je omejeno. Prijave sprejemajo do 18. maja 2010 oz. do zapolnitve mest. Udeležbo je treba potrditi na elektronski naslov: kristina.ober@tp-lj.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj