Brezplačna konferenca - »Celovito upravljanje tveganj«, Ljubljana

Brezplačna konferenca - »Celovito upravljanje tveganj«, Ljubljana

22. 10. 2013

»Enterprise risk management«

Datum: 25. oktober 2013, ob 8.30 uri

Kraj: v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana

V podjetju Netis priprapravljajo brezplačno konferenco z naslovom: »Celovito upravljanje tveganj« - Enterprise risk management, ki bo potekala v petek, 25. oktobra 2013, ob 8.30 uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana.

O konferenci (kaj je ERM?)

ERM (ang. Enterprise Risk Management) področje se ukvarja z zaznavo tveganj in različnih motenj poslovanja, zunanjih in notranjih. Sledi iskanje primerne strategije za izboljšanje stanja. Upravljalci tveganj (angl. Risk managers) tako danes nosijo vse večjo odgovornost za nemoteno poslovanje podjetja. Zaznavi, pripravi in analizi informacij sledi oblikovanje strategije za znižanje kritičnosti ugotovljenih groženj.

Vsako podjetje bi tako moralo imeti celovit in natančen pregled nad poslovanjem podjetja kot celote, posameznimi poslovnimi oddelki ter naposled tudi nad vsemi zaposlenimi. Sprotna komunikacija med strokovnjaki za tveganja ter odločevalci podjetja je ključna za uspešno celovito obvladovanje tveganj.

Komu je konferenca namenjena?

Predavatelji bodo na konferenci preko praktičnih primerov in izkušenj predstavili ERM funkcijo ter izpostavili njeno dodano vrednost tako za odločevalce (tj.direktorje) kot podjetje nasploh. Opozorili bodo na probleme s katerimi se soočajo ter prestavili ključne rešitve.

Predavanja bodo zanimiva za vse odločevalce v podjetju (tj. direktorjem), notranjim in zunanjim revizorjem, oddelku za kontroling, kakovost, finance, računovodstvo, varstvo pri delu ter informacijsko varnost.

Program

Tematika predavanj:

  • ERM orodje sodobnega časa,
  • ERM - kje smo in kaj še lahko naredimo
  • Upravljanje tveganj v informacijskih sistemih
  • Dodana vrednost upravljalcev s tveganji v praksi/ Zakaj jih podjetja potrebujejo?
  • Certificiranje standardov poslovanja organizacij
  • Prepoznavanje tveganj in elementi uspeha v DEM in njeni hčerinski družbi HSE Invest
  • Viri za uspešno upravljanje s tveganji v korporativnem smislu
  • Upravljanje operativnih tveganj

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj