8. Slovenski forum inovacij, Ljubljana

8. Slovenski forum inovacij, Ljubljana

22. 10. 2013

Datum: 12. in 13. november 2013

Kraj: Cankarjev dom v Ljubljani

SPIRIT Slovenija, javna agencija, s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos organizira že 8. Slovenski forum inovacij, edini poslovni dogodek, ki na enem mestu združuje inovativni potencial Slovenije - podjetja, posameznike, raziskovalne in druge podporne institucije ter drugo zainteresirano javnost.

8. Slovenski forum inovacij bo potekal 12. in 13. novembra 2013, v Ljubljani, v Cankarjevem domu. Vstop je za vse obiskovalce PROST!

V okviru vseslovenskega nabora inovacij, ki je potekal v obdobju od junija do septembra 2013, je SPIRIT Slovenija, prejela 127 prijav. Na podlagi rezultatov nacionalne ocenjevalne komisije bo SPIRIT Slovenija predstavila 47 najboljših:

  • 36 inovativnih proizvodov,
  • 9 inovativnih storitev in
  • 2 inovativna poslovna modela.

Forum inovacij pa ima poleg razstave tudi številne druge spremljajoče aktivnosti. Skupno kar 28 ur dolg brezplačni konferenčni program, bo v letošnjem letu poseben poudarek namenjal Trajni in pametni rasti. Podrobneje bo predstavljena Strategija pametne specializacije za slovensko gospodarstvo, kar predstavlja osnovo za razvoj in financiranje programov iz naslednje finančne perspektive Evropske komisije, v letih od 2014 do 2020. Zato vas vabimo, da se udeležite uvodne predstavitve v Poslovno inovacijskem programu, 12. novembra 2013 ob 11:00 uri.

Podrobneje pa bomo posamezna ključna področja Pametne specializacije po področjih predstavili v Mednarodnem programu, in sicer:

  • 12. novembra 2013, ob 15.00 uri: MATERIALI IN TEHNOLOGIJE,
  • 13. novembra 2013, ob 13.00 uri: ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE KOMPONENTE IN NAPRAVE
  • 13. novembra 2013, ob 15.15 uri: PROIZVODNE, PROCESNE IN   INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE

Pomemben del Slovenskega foruma inovacij sta tudi poslovno in tehnološko stičišče, ki za podjetnike in inovatorje pomeni edinstveno priložnost, da brezplačno sodelujejo v različnih 30 minutnih svetovalnih srečanjih. Prijave bodo možne od 4. novembra 2013, naprej.

Na Forumu inovacij v okviru Poti podjetniške zamisli na Info točki predstavljamo vse pomembnejše podporne institucije s področja podjetništva in inovativnosti.  Pripravljamo pa tudi pester animacijski program, v katerem boste lahko tudi sami aktivno sodelovali.

Ambicija SPIRIT Slovenija je, da postane forum internacionalen in da privabi čim več investitorjev oz. kapitalskih vlagateljev.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.foruminovacij.si ali po e-pošti: sfi@spiritslovenia.si.

Organizator Slovenskega foruma inovacij je SPIRIT Slovenija, javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj