Mednarodni posvet - »Izzivi družinskega podjetništva«, Ljubljana

Mednarodni posvet - »Izzivi družinskega podjetništva«, Ljubljana

15. 10. 2013

Datum: 13. november 2013, od 13.00 do 17.00 ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana B), Dimičeva 13, Ljubljana

Podjetništvo je tesno vpeto v konkretno družbeno okolje, ki se razlikuje med državami in celo med posameznimi regijami. Raziskovalna metodologija (GEM raziskava) se pri ocenjevanju podjetniškega okolja opira na mnenja strokovnjakov, da bi ocenili specifične pogoje določenega nacionalnega gospodarstva. Priporočila, ki so jih dali izvedenci, se v največji meri nanašajo na spodbujanje inovativnosti ter podjetniška usposabljanja (43,8%). Temu sledijo priporočila, ki se nanašajo na vladne politike (37,5%); med njimi so najpogosteje poudarjene davčne olajšave, oblikovanje dolgoročne in jasne politike za spodbujanje podjetništva ter tudi potreba po zmanjšanju javne porabe.

Kakšne so prednosti in slabosti družinskega podjetja? Kako vzpostaviti v družinskih podjetjih prehod znanja na naslednjo generacijo? Kakšne ukrepe bi morala sprejeti država, da bi hitro pozitivno učinkovali na podjetniški sektor?

Na posvetu, ki bo potekal 13. novembra 2013, od 13.00 do 17.00 ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana B), Dimičeva 13, Ljubljana, bodo predstavljeni primeri dobrih praks iz tujine (Velika Britanija, Danska, Italija, Hrvaška) in primeri dobrih praks družinskega podjetništva v Sloveniji.

Program posveta si lahko ogledate tukaj.

Dodatne informacije: Gospodarska zbornica Slovenije - Podjetniško trgovska zbornica, Tel: (01) 58 98 312, e-naslov: ptz@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj