Tretja konferenca Podonavske e-regije - Čezmejne e-rešitve in e-storitve - Razvoj prototipov

Tretja konferenca Podonavske e-regije - Čezmejne e-rešitve in e-storitve - Razvoj prototipov

17. 09. 2013

Datum: 23. in 24. september 2013

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenija (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana

Številne inovativne elektronske rešitve in storitve temeljijo na prednostih interneta in računalništva v oblakih in postajajo temelj za mednarodno in medregijsko povezovanje med različnimi deležniki. e-rešitve in e-storitve sodijo med projekte, ki bodo vključeni v 11 prednostnih področij strategije EU za Podonavsko regijo.

Koordinatorji posameznih prednostnih področij sodelujejo pri programu konference DeRC 2013. Obstaja kar nekaj dobrih razlogov za to:

  • IKT zagotavlja učinkovito podporo in upravljanje vseh prednostnih področij.
  • IKT lahko pomaga pri izmenjavi javnih podatkov, potrebnih za potrebe čezmejnega sodelovanja.
  • IKT lahko podpre višjo raven interoperabilnosti vseh prednostnih področij, ki prispevajo k doseganju skupnih ciljev strategije EU za podonavsko regijo.

Konferenca predstavlja priložnosti za čezmejno e-sodelovanje številnih interesnih skupin, ki sodelujejo v procesu razvoja projektov po principu odprtih inovacij, o čemer bo tekla beseda na osrednjih zasedanjih konference 23. in 24. septembra 2013.

Predstavitve prototipov projektov na tematskih panelih bodo kratke in akcijsko usmerjene. Pričakujemo številne pobude za morebitne povezane raziskave, ki bodo združevale interese predlagateljev iz različnih okolij, porajala se bodo nova razvojna partnerstva v regiji….

Rezultati tako oblikovanih razvojnih iniciativ bodo omogočili partnerjem, da se bodo lahko kvalitetno odzvali povabilu na povezane nacionalne in/ali EU razpise za zbiranje predlogov in projektov za prihajajoči program Obzorje 2020 EU (HORIZON 2020).

Udeleženci konference in posameznih panelov bodo spoznali primere uporabniško osredotočenih prototipov. Metodološki del priprave prototipov je pobuda Slovenije, ki že povezuje predstavnike občin, ministrstev, vladnih agencij, državnega zbora, podjetij, ponudnike zdravstvenih storitev, informacijskih in komunikacijskih tehnologij, turistične organizacije, gospodarske in obrtne zbornice, razvojne agencije, organizatorje velikih mednarodnih dogodkov, računovodskih storitev, inštitucije, visokošolski zavodi. (kombinacija javnega in zasebnega interesa in povezovanja)

Pobuda je bila ustvarjena v duhu Inovativnost za kakovost življenja – slovenski živi laboratorij (http://SloveniaLivingLab.org), objavljeno junija 2007.

Poleg programa konference so organizatorji posebno mesto namenili tudi poslovni izmenjavi (match making) med udeleženci, ki bo potekala oba dneva srečanja.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Več o programu

Prijave: Prijava na konferenco in na match making je obvezna. Prijavite se lahko tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj