Brezplačni dogodek - »Zakaj je razvoj HARDware res “HARD” in kako vseeno uspeti«, Maribor

Brezplačni dogodek - »Zakaj je razvoj HARDware res “HARD” in kako vseeno uspeti«, Maribor

22. 11. 2022

Datum: 22. november 2022, od 19.00 do 20.30 ure

Kraj: KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

Razvoj fizičnih produktov se znatno razlikuje od razvoja digitalnih. Zakaj? Razvoj običajno traja dlje in je tudi dražji, pri njem je na voljo manj svobode zaradi izbire komponent, možnosti za popravke pa so zelo omejene ali pa jih praktično ni.

Kljub zahtevnosti, pa ima fizični produkti tudi svoje prednosti, zato boste z gosti na tokratnem dogodku govorili predvsem o tem, kako se DA uspešno razvijati fizične produkte in jih pripeljati od začetne ideje do konca.

Govorili boste o naslednjih temah:

  • V katere faze razdeliti razvoj fizičnega produkta in kje se skriva največ pasti.
  • Kritična vprašanja na katera potrebujemo odgovor še preden se lotimo razvoja.
  • Najpomembnejše “komponente” v procesu razvoja.
  • Najpogostejše napake, ki te lahko stanejo denarja, volje in/ali dosege končnega cilja.
  • Kje poiskati pomoč.
  • Trendi in panoge, kjer je povpraševanja največ in donosi največji.
  • Kje so stične točke med fizičnimi produkti in digitalnimi.

Kdo je Darko Kranjc?

Darko Kranjc je soustanovitelj in direktor podjetja INFI7, ki razvija najsodobnejši digitalni zaslon in prvo brezžično krmilno enoto za e-kolesa na svetu. Že v zgodnji fazi se je podjetje povezalo z enim naprednejših proizvajalcev e-pogonov TQ Group ter podpisalo pogodbo za razvoj rešitve po meri za top 5 proizvajalca koles na svetu. Darko je po izobrazbi magister gospodarskega inženirstva, na poslovni poti pa je prevzemal različne funkcije: Sveta vladar, NKBM - sodelovanje pri načrtovanju in izvedbi prvega s 3D tehnologijo v Sloveniji posnetega oglasnega spota, ki se je vrtel v kinematografih in na tv kanalih, vodja projektov v Vividspin (uporaba novih v gradbeništvu še neuveljavljenih tehnologij, predvsem na področju izvajanja meritev in snemanje obstoječih stanj s pomočjo fotogrametrije).

Darko je tudi ustanovitelj podjetja Codelli, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav. Vodil je razvoj elektronike za optimizirano delovanje električnih koles. Prav tako je vodja projektov v podjetju IVEC, kjer je odgovoren za prestrukturiranju procesov v podjetju, raziskavi trga, oblikovanju novih strategij prodaje, izbor primernih blagovnih znamk za zastopanje na slovenskem trgu.

Kdo je Andrej Sobotkiewicz?

Andrej je soustanovitelj nizozemskega podjetja Paztir, ki razvija istoimensko rešitev za električna dostavna kolesa. V podjetju trenutno deluje 10 zaposlenih iz celotne Evrope, za rast in razvoj pa so pridobili že štiri runde tveganega kapitala. Andrej je svojo poklicno pot pričel kot grafični oblikovalec v butičnem oblikovalskem studiu v Mariboru, ter nadaljeval v podjetju Lock&Charge, kjer je z ekipo razvijal rešitev za zaklepanje e-koles. Bogate in tudi boleče izkušnje iz podjetja Lock&Charge je izkoristil v Paztir-ju, ki izkorišča hitro rastoč trg “last mile” dostave.

Kdo je Simon Kulovec?

Dr. Simon Kulovec je 10 let razvoja v uglednem mednarodnem podjetju Podkrižnik, ki zaposluje več kot 300 ljudi in je s svojimi produkti prisotno na 35 tržiščih. Podjetje deluje kot skupina, ki deluje v štirih področjih od katerih so tri neposredno povezana z fizičnimi izdelki v panogi mobilnosti: Podkrižnik, raziskave in razvoj na področju pogonske tehnike, proizvodnja pogonov ter kovinskih, plastičnih in hibridnih preciznih komponent; ORA drive GmbH, za razvoj na področju pogonske tehnike in hidravlike, proizvodnja hidravličnih modulov, pogonske tehnike, kovinskih preciznih komponent ter e'dyn, razvoj in proizvodnja električnih pogonskih sistemov za marine aplikacije, projektno izdelovanje končnih proizvodov - električnih plovil in ostale potrebne infrastrukture. V podjetju nenehno iščejo partnerstva z ambicioznimi posamezniki in podjetji, katerih strast so vrhunske rešitve na trgu mobilnosti.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj