Vabilo na okroglo mizo – »Povezana skupina podjetij za Azerbajdžan - Slovene Business Alliance for Azerbaijan«

Vabilo na okroglo mizo – »Povezana skupina podjetij za Azerbajdžan - Slovene Business Alliance for Azerbaijan«

14. 05. 2013

Datum: 21. maj 2013, ob 13.00 uri

Kraj: velika sejna soba Generalnega sekretariata Vlade RS, Gregorčičeva 27, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj z Društvom prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana ter Veleposlaništvom Republike Azerbajdžan organizira okroglo mizo, na kateri se bo predstavila povezana skupina slovenskih podjetij za Azerbajdžan. Dogodek bo v torek, 21. maja 2013, ob 13.00 uri v veliki sejni sobi Generalnega sekretariata Vlade RS na Gregorčičevi 27 v Ljubljani.

Okvirni program okrogle mize

V času priprav in izvedbe gospodarske delegacije ter poslovnih srečanj z azerbajdžanskimi podjetji v Bakuju januarja letos so slovenska podjetja s področja gradbeništva, projektiranja, energetike, navtike, promocije in turizma prepoznala pomen povezanega vstopanja na perspektivni trg Azerbajdžana. Tako je skupina slovenskih podjetij (SBA – Slovene Business Alliance) na področju projektiranja začela oblikovati skupino ter razvijati internetno stran za večjo prepoznavnost podjetij v povezani skupini. Skupini so se pridružila še podjetja iz energetike, gradbeništva, navtike in turizma ter družbene odgovornosti zaradi kompatibilnosti pri celoviti izvedbi bodočih poslov doma in v Azerbajdžanu. V povezani skupini je trenutno že 20 podjetij in je odprtega tipa, zato se podjetja vanjo lahko vključijo kadarkoli, vendar ob predpostavki, da je to skladno z njihovim poslovnim interesom ter možnostmi vstopanja v prihodnje poslovne konzorcije za izvedbo večjih poslov tako v Azerbajdžanu kot tudi v Sloveniji.

Slovenska podjetja se zavedajo, da se do poslov v Azerbajdžanu ne da priti na daljavo, zato je treba imeti svoje predstavništvo v Azerbajdžanu. Zato je eden od pomembnejših ciljev povezanih podjetij v skupini je ustanovitev pravnega subjekta (podjetja) v Bakuju z lokacijo v starem delu mesta Baku, ki bo lahko v prihodnje imel funkcijo slovenskega poslovnega kluba in bo podjetjem omogočal izvedbo sestankov in srečanj z azerbajdžanskimi podjetji.

Ob izkazanem interesu slovenskih podjetij bo javna agencija SPIRIT Slovenija organizirala tudi izhodno gospodarsko delegacijo ter skupaj z azerbajdžansko agencijo AZPROMO tudi poslovna srečanja med slovenskimi in azerbajdžanskimi podjetji ob gradbenem sejmu Baku Build 2013, ki se bo odvijal v času od 23. do 26. oktobra 2013.

Prijave: SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na okrogli mizi, da svoj interes za udeležbo na okrogli mizi potrdite z elektronsko prijavnico najkasneje do 17. maja 2013.

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna.

Dodatne informacije: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma - SPIRIT Slovenija, Kontaktna oseba: ga. Tanja Drobnič, Tel: (01) 5891 894, e-mail: tanja.drobnic@japti.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj