Brezplačni posvet – »Nove zahteve za slovenska podjetja, ki v Avstriji opravljajo storitve«

Brezplačni posvet – »Nove zahteve za slovenska podjetja, ki v Avstriji opravljajo storitve«

05. 03. 2013

Datum: 25. marec 2013, od 10.00 do 12.00 ure

Kraj: v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47, Dravograd

Brezplačni posvet z naslovom: »Nove zahteve za slovenska podjetja, ki v Avstriji opravljajo storitve« bo potekal v ponedeljek, 25. marca 2013, od 10.00 do 12.00 ure v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47 v Dravogradu.

Ugotovitve kažejo, da slovenski gospodarstveniki, ki dobijo posel v Avstriji, pogosto ne vedo dovolj natančno, katere dokumente potrebujejo in katere zahteve morajo pred izvajanjem del v Avstriji izpolniti. Pogosto zaradi tega nastajajo zapleti, ki jih je včasih težko rešiti. Avstrijska finančna policija redno izvaja nadzor in kontrolo, preverja dokumentacijo, plačila delavcev...

Program posveta:

Na posvetu bo mag. Johann Picej, pravnik in davčni svetovalec iz avstrijskega podjetja DDr. Jaklitsch & Mag. Picej Steuerberatung GmbH predstavil glavne spremembe avstrijske zakonodaje v zvezi z zavarovanji podjetij in pridobivanji obrtnih dovoljenj (zavarovanje gradbenih podjetij za škodo, plačevanje globe v primeru odpuščanja delavcev, opravljanje izpita pri deželnih glavarjih za določene dejavnosti).

Mag. Andreas Griessler iz Koroške razvojne agencije bo predstavil delo le-te in pomoč, ki jo nudijo slovenskim podjetjem pri ustanavljanju poslovne enote v Avstriji.

Mag. Maša Repež iz Centra za mednarodno poslovanje pri GZS pa bo predstavila splošne zahteve Avstrije pri napotitvah delavcev in priglasitvi dejavnosti.

Udeležba na posvetu je brezplačna, obvezne pa so predhodne prijave.

Prijave: Zaradi nemotene izvedbe dogodka vas prosijo, da svojo udeležbo potrdite do 20. marca 2013 na e-naslov: oz.koroska@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj