SPIRIT objavil razpis za prijavo na izbor Evropske destinacije odličnosti 2013

SPIRIT objavil razpis za prijavo na izbor Evropske destinacije odličnosti 2013

12. 02. 2013

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 6. 2. 2013, www.mgrt.gov.si

SPIRIT Slovenija, javna agencija (SPIRIT) v okviru evropskega projekta EDEN (European Destinations of ExcelleNce oziroma Evropske destinacije odličnosti) objavlja razpis za izbor Evropske destinacije odličnosti 2013 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je Dostopni turizem.

SPIRIT vabi k sodelovanju destinacije, ki razvijajo dostopno turistično ponudbo ter prispevajo k celovitemu oživljanje lokalnega okolja na trajnosten način in k povečanemu obisku čez vse leto.

Dostopni turizem omogoča osebam s posebnimi potrebami in starostnikom, da funkcionalno neodvisno, pravično in z dostojanstvom lahko koristijo turistične produkte. Vrste dostopnega turizma so:

  • dostopni turizem za gibalno ovirane osebe (invalidi na invalidskih vozičkih, tisti, ki potujejo z otroki v otroških vozičkih),
  • dostopni turizem za senzorno ovirane osebe (slepi in slabovidni, gluhi in naglušni),
  • dostopni turizem za osebe z intelektualnimi in psihičnimi ovirami,
  • dostopni turizem za starostnike,
  • dostopni turizem za osebe, ki jim je turizem težje dostopen iz drugih razlogov (diabetes, alergije, vegetarijanstvo, veganstvo itd.).

Prijave: Rok za oddajo prijav je 1. marec 2013.

Vse zainteresirane vljudno vabimo na informativni dan, ki bo v sredo, 13. marca 2013, ob 12. uri na sedežu SPIRIT v Ljubljani (stavba GZS, Dimičeva 13, drugo nadstropje).

Dodatne informacije: Za vse dodatne informacije o razpisu smo vam na voljo na telefonski številki: (01) 5898 578 in na e-naslovu: eden@slovenia.info. Kontaktna oseba: Manca Avsec.

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je objavljena na spletnem naslovu: www.slovenia.info/eden2013.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj