Posvet o pomenu intelektualne lastnine za podjetnike

Posvet o pomenu intelektualne lastnine za podjetnike

12. 02. 2013

Datum: 7. marec 2013, od 15.00 do 16.30 ure

Kraj: Dunajska cesta 136, Ljubljana

Izvajalec: Data d.o.o.

Na predavanju se boste skozi praktične primere, seznanili s pravicami in pomenom intelektualne lastnine (znamke, modeli, patenti, avtorske pravice itd.). Seminar je namenjen podjetnikom, ki želijo zaščititi svojo intelektualno lastnino. Po koncu predavanj vam bo izkušena ekipa strokovnjakov iz Urada RS za intelektualno lastnino odgovorila na vaša vprašanja s področja intelektualne lastnine (IL)!

Program brezplačnega posveta:

Poznavanje in upravljanje z industrijsko lastnino vam omogoča:

  • Prosto delovanje na trgu: z zaščito blagovnih znamk, izumov, modelov si zagotovite pravico izrabljanja IL in se izognete morebitnim tožbam tretjih strank.
  • Dodatne prihodke: pridobljene bodisi z licenciranjem, prodajo ali ostalimi transakcijami, povezanimi s pravicami IL.
  • Grajenje močnih blagovnih znamk: zaščita in uporaba pravic IL ob uvedbi novih izdelkov na trg in za namen tržnega komuniciranja, povečanje ugleda in kot signal kredibilnosti.
  • Pravno zaščito pravic pred kopiranjem izdelkov/storitev in zlorabo poslovnih skrivnosti. Uveljavljanje zaščitenih pravic v primerih nezakonitih posegov vanje.
  • Optimizacijo stroškov za R&R in marketing s pomočjo spremljanja konkurence: analiza javno dostopnih podatkov o prijavljenih znamkah, modelih in patentih. Napoved tehnoloških in komercialnih trendov ter strateška analiza potez konkurence.
  • Pridobivanje financiranja in tveganega kapitala – zaščitene znamke, patente in modele lahko ovrednotite, uporabljate pri pogajanjih in za pridobivanju finančnih sredstev.

Več

Prijave: Prijavite se lahko tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj