Izobraževanje Rails Girls prvič v Sloveniji

Izobraževanje Rails Girls prvič v Sloveniji

27. 11. 2012

Datum: 14. in 15. december 2012

Kraj: v prostorih Telekoma Slovenije, Vojkova 78, Ljubljana

Rails Girls je po svetu že razširjena skupnost in koncept izobraževanja, namenjen ženskam, ki želijo samostojno uporabljati osnovna orodja za uresničitev svojih idej na spletu, hkrati pa lahko predstavlja tudi odlično odskočno desko za samostojno podjetniško pot.

Decembra bo v Ljubljani prvič potekalo izobraževanje mednarodnega koncepta in skupnosti Rails Girls. Ta po vsem svetu organizira brezplačne delavnice, namenjene spodbujanju žensk k programiranju in soustvarjanju interneta, tokrat prvič v Sloveniji.

Prvo izobraževanje Rails Girls so izvedli novembra 2010 na Finskem, zaradi velikega zanimanja pa se je koncept hitro razširil na vse konce sveta. Rails Girls izobraževanje poteka v sproščenem, neformalnem vzdušju, saj je glavni namen uporabnice računalnikov navdušiti za spletne tehnologije, tako da se jim le-te predstavijo na zanimiv in enostaven način.

Cilj izobraževanja Rails Girls Ljubljana je, da udeleženke spoznajo osnove delovanje interneta in spletnih aplikacij ter osvojijo osnove programiranja, hkrati pa sklenejo nova poznanstva ter vstopijo v programersko in startup skupnost pri nas.

Izobraževanje Rails Girls Ljubljana bo potekalo 14. in 15. decembra 2012 v prostorih Telekoma Slovenije na Vojkovi 78 v Ljubljani.

Izobraževanje Rails Girls Ljubljana se bo začelo v petek, 14. decembra , s prvim srečanjem udeleženk in mentorjev, ko je na vrsti t. i. "Installation Party". Prvi dan bo namreč treba najprej namestiti vso potrebo programsko opremo na prenosne računalnike udeleženk, kar bo tudi dobra priložnost za medsebojno spoznavanje.

V soboto, 15. decembra, pa bodo udeleženke v majhnih skupinah pod vodstvom mentorjev ustvarile svoje prve spletne aplikacije. Za popestritev bodo poskrbela kratka, v praktično delo usmerjena predavanja o programiranju, oblikovanju in delovanju interneta ter zgodbe uspešnih programerk pri nas.

Prijave: Udeležba na izobraževanju Rails Girls Ljubljana je brezplačna, predznanje programiranja ni potrebno, starostnih omejitev ni, omejeno pa je število mest, ki so na voljo. Prijave potekajo do 7. decembra 2012 na spletnem mestu: railsgirls.com/ljubljana, kjer so objavljene tudi podrobnosti o dogodku. Zanimanje za izobraževanje Rails Girls Ljubljana je veliko, saj je prijavljenih že več kot 300 udeleženk.

Dodatne informacije: Več informacij o Telekomu Slovenije ter podjetniškem pospeševalniku TSstartup in izobraževanjih, ki jih ta ponuja, je na voljo na spletnem mestu: www.telekom.si in www.tsstartup.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj