Mednarodna znanstvena konferenca – »Ponovna integracija jadranskega trga«

Mednarodna znanstvena konferenca – »Ponovna integracija jadranskega trga«

20. 11. 2012

Datum: 7. december 2012, od 8.30 do 12.30 ure

Kraj: Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, Mladinska ulica 9, Maribor

Na konferenci bo nastopilo 27 uglednih slovenskih in tujih strokovnjakov s področja prava in ekonomije. Znanstvena konferenca je namenjena osvetlitvi vprašanja, v kolikšni meri je trg bivše SFRJ že integriran - pravno in ekonomsko - in kateri izzivi na tem področju ostajajo za prihodnost.

Po drugi strani se tudi EU sooča s številnimi izzivi na področju trga. Gospodarska kriza je povečala nacionalizem, ki skozi različne pore ogroža delovanje notranjega trga. Ker se raziskovalci mlajše generacije od tržnih pravil in prakse SFRJ običajno (neupravičeno) oddaljujejo, je namen znanstvenega sestanka spregovoriti o teh izkušnjah in o tem, kako le-te čim koristneje prenesti na raven EU s ciljem, da bi ekonomska povezava bivših jugoslovanskih republik v okviru EU čim bolj učinkovito delovala. Rdeča nit sestanka bo tako vprašanje enotnosti in raznolikosti pri pravnem urejanju enotnega trga več (kulturno in ekonomsko) raznolikih držav. Za Slovenijo kot članico EU z zelo pomembnimi ekonomskimi interesi na Zahodnem Balkanu je tematika izjemno pomembna, saj integracija nekdanjega jugoslovanskega trga predstavlja ne le vir novih tržnih priložnosti temveč tudi pravne in politične stabilnosti celotne regije, katere članica je tudi Slovenija.

Mednarodna znanstvena konferenca bo potekala v petek, 7. decembra 2012, od 8.30 do 12.30 ure v Mariboru (Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, Mladinska ulica 9).

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku!

Kotizacije ni.

Prijave: Za rezervacijo sedeža kontaktirajte dr. Janjo Hojnik na e-naslov: janja.hojnik@um.si.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba: dr. Janja Hojnik, Tel: (02) 250 42 77, e-mail: janja.hojnik@um.si.

Elektronski dokumenti:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj