Ustanovljena javna agencija SPIRIT Slovenija

Ustanovljena javna agencija SPIRIT Slovenija

06. 11. 2012

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), 25. 10. 2012, www.mgrt.gov.si

Vlada RS je sprejela Sklep o ustanovitvi Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, ki se skrajšano imenuje SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ta združuje Javno agencijo RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), Slovensko turistično organizacijo (STO) in Javno agencijo za tehnološki razvoj RS (TIA).

SPIRIT Slovenija bo samostojno izvajala regulatorne, strokovne in razvojne naloge za pospeševanje konkurenčnosti gospodarstva.

Namen javne agencije je promocija slovenskega gospodarstva, promocija Slovenije kot turistične destinacije, razvoj podjetništva ter spodbujanje inovativnosti, tehnološkega razvoja, tujih investicij in internacionalizacije podjetij. Organa agencije bosta svet agencije in direktor agencije.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v roku enega meseca od uveljavitve sklepa o ustanovitvi izvedlo postopke in pripravilo predlog za imenovanje članov sveta agencije in vršilca dolžnosti direktorja agencije. Sklep o ustanovitvi bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj