Okrogla miza JAPTI na temo prodaje državnih deležev in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva na »Investor's weeku«

Okrogla miza JAPTI na temo prodaje državnih deležev in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva na »Investor's weeku«

04. 09. 2012

Datum: 21. september 2012, med 16.00 in 17.00 uro

Kraj: Cankarjev dom, Ljubljana

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) skupaj z nekaterimi mednarodnimi organizacijami med 19. in 23. septembrom 2012 v Ljubljani organizira srečanje investitorjev. Udeležilo se ga bo prek 100 predstavnikov investitorjev iz 55 držav, srečanje pa je priložnost za domače institucije, skupnosti, podjetja in posameznike, da navežejo stike z njimi.

V okviru dogodka bo pod okriljem JAPTI 21. septembra 2012, med 16.00 in 17.00 uro potekala okrogla miza na temo prodaje državnih deležev in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

VZMD v okviru srečanja organizira konferenco o finančnem opismenjevanju in dvodnevni investitorski sejem »Investo Expo«. Na sejmu v Cankarjevem domu se bodo predstavili gospodarski subjekti in organizacije iz Slovenije, regije Jugovzhodne Evrope in širše. Imeli bodo možnost postavitve razstavnega prostora, predstavitve in sodelovanja na tematskih okroglih mizah.

Kot je razvidno iz preliminarnega programa bosta udeležence uvodoma nagovorila minister za finance Janez Šušteršič in predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič, na dogodku pa bodo sodelovali tudi drugi politični predstavniki ter domači in tuji gospodarstveniki.

Dogodka se bodo udeležili tudi najvišji predstavniki nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev, ki samo v Evropi neposredno predstavljajo več kot štiri milijone individualnih investitorjev, poleg njih pa še številni visoki funkcionarji investitorskih organizacij in skladov z vsega sveta.

VZMD srečanje investitorjev ob podpori Evropske komisije organizira skupaj s Svetovno federacijo investitorjev, Evropskim združenjem delničarjev in Evropsko federacijo uporabnikov finančnih storitev. Omenjene organizacije bodo imele tokrat prvič doslej skupno srečanje ter letna zasedanja sočasno in na istem mestu.

V programu investo.si (Invest to Slovenia) so bile v preteklih štirih letih že izvedene predstavitve v Belgiji, Bolgariji, Braziliji, Franciji, Libanonu, Nemčiji, Poljski, Sloveniji, Španiji, Turčiji in Veliki Britaniji. Tudi v prihodnje je načrtovana intenzivna prisotnost v mednarodnem investicijskem prostoru, na tovrstnih sejmih, konferencah in predstavitvah.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj