Pomurski razvojni zakon

Pomurski razvojni zakon

02. 03. 2010

Vir in informacije: Delo, 2.3.2010, www.delo.si, Avtor: Jože Pojbič

Za prvi razpis veliko zanimanje podjetnikov

Včeraj je projektna pisarna vlade v Pomurski regiji skupaj s Pomursko gospodarsko zbornico, RRA Mura in Območno obrtno-podjetniško zbornico Gornja Radgona v Gornji Radgoni pripravila prvo lokalno delavnico o prvem javnem razpisu za nepovratna sredstva, ki je bil glede na pomurski razvojni zakon objavljen 19. februarja.

Na razpisu bo podjetjem in obrtnikom na voljo 7,16 milijona evrov, za večje naložbe pet in za manjše 2,16 milijona evrov. Pri manjših naložbah bo znesek nepovratnih sredstev od 10.000 do 50.000 evrov ali največ 40 ali 50 odstotkov skupnih upravičenih stroškov podjetja, pri večjih pa med 50.000 in 500.000 evri ali največ 30 odstotkov upravičenih stroškov.

Zanimanje za sredstva iz razpisa je veliko. Delavnice se je udeležilo približno osemdeset obrtnikov in podjetnikov z območja upravne enote Gornja Radgona. Vesna Vitez Gomboši iz projektne pisarne je povedala, da se zanima za razpis veliko pomurskih srednjih in večjih podjetij. Veliko jih ima že pripravljene projekte, s katerimi bodo kandidirali na prvem razpisanem roku, ki bo do 15. marca. Na včerajšnji predstavitvi je bilo nekaj predstavnikov srednjih podjetij, prevladovali pa so manjši podjetniki in obrtniki, ki so izrazili bojazen, da bo že na prvem roku zmanjkalo denarja, saj ga bodo dobili tisti z že pripravljenimi projekti. Od objave razpisa in do roka za oddajo je namreč premalo časa za pripravo novih projektov.

Predstavitvene delavnice bo projektna pisarna pripravila še v drugih središčih upravnih enot z območja izvajanja zakona o razvojni podpori v pomurski regiji. V Murski Soboti bo delavnica danes dopoldne, v Ljutomeru popoldne, jutri dopoldne bo v Lendavi in popoldne v Ormožu in v četrtek ob 13. uri bo še enkrat v Murski Soboti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj