Mednarodna konferenca – »Ljubljana Forum 2011«

Mednarodna konferenca – »Ljubljana Forum 2011«

30. 08. 2011

Datum: 13. in 14. oktober 2011

Kraj: Ljubljanski grad

Namen regionalne konference: LJUBLJANA FORUM 2011, Mesta prihodnosti: metropolitansko evropsko območje rasti 2027, ki bo 13. in 14. oktobra 2011 na Ljubljanskem gradu je povezati, omogočiti in spodbuditi dobre prakse in konkretno sodelovanje med različnimi deležniki, ki vplivajo in razvijajo projekte za prosperiteto mest.

Namen konference je identificirati ključne nosilce razvoja urbanih regij JV Evrope. Želijo povezati znanje in izkušnje upravljanja z metropolami ter opredeliti vlogo razvoja metropolitanskih območij rasti, hkrati pa konferenca z vsebino usmerja pogled v vizijo razvoja tako mest kot metropolitanskih območij.

Poleg vzpostavitve sodelovanja metropol v tem delu Evrope, pa je pomembno dejstvo je tudi to, da predstavljata tako evropska makroregija Jugovzhodna Evropa (South East Europe) ter Strategija EU za Donavsko regijo (EU Strategy for the Danube Region) vsebinsko zelo pomemben okvir za sodelovanje, povezovanje med mesti in teritorialno kohezijo regije. Vse skupaj pa je ob upoštevanju usmeritev za ekonomsko, socialno in teritorialno kohezijo EU, podprto in opredeljeno tudi s programskim obdobjem (MEGA) in s finančnimi perspektivami EU (2007 – 2013, 2014 – 2020 ter 2021 – 2027).

Mednarodna konferenca Ljubljana Forum 2011 bo gostila številne vrhunske strokovnjake, med njimi Dirka Achnerja, generalnega direktorja direktorata Evropske komisije za razvoj in regionalno politiko, Antona Ropa, podpredsednika Evropske investicijske banke, Jerome C. Glenna, avtorja pomembnih poslovnih in javno političnih konceptov in enega najbolj kompleksnih intelektualcev ter prodornih svetovalcev vladam, organizacijam in korporacijam na področju strategij za prihodnost (foresight), arhitekta Borisa Podrecco, ki s svojim delom razvoja urbane koncepte,… Poseben vsebinski del bo namenjen vabljenim županom in predstavnikom mest JV Evrope - Dunaja, Varšave, Podgorice, Zagreba, Beograda, Skopja, Kijeva, Budimpešte, Prištine in Sevilje.

Dodatne informacije: Spletna stran: www.ljubljanaforum.org, E-mail: press@ljubljanaforum.org.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj