Velika Britanija želi biti privlačnejša za tuje investitorje

Velika Britanija želi biti privlačnejša za tuje investitorje

26. 07. 2011

Vir in informacije: http://www.izvoznookno.si/, 30.6.2011, Avtor: Elizabeta Gačnik

Da bi domačemu gospodarstvu pomagali k ponovni rasti, je Velika Britanija sprejela strategijo, s katero želi postati bolj privlačna za investitorje iz tujine. Z njo se je vlada v Londonu zavezala, da bo spodbujala internacionalizacijo poslovanja, podpirala britansko poslovanje v prekomorskih deželah ter aktivno privabljala tuje vlagatelje.

V novi trgovinsko-investicijski strategiji in gospodarski listini FCO je britanska vlada zastavila praktično podporo za domače izvoznike in investitorje iz tujine za prihodnjih pet let. Strategija izpostavlja štiri poti za doseganje uravnotežene rasti:

  1. Storitve bolj usmeriti k inovativnim in hitro rastočim malim in srednjim podjetjem, da bi s tem več podjetij spodbudili k izvozu, obstoječim izvoznikom pa pomagali k višji rasti in prodoru na nove trge.
  2. Iskanje zmagovalnih priložnosti na tujih trgih za britanska podjetja vseh velikosti.
  3. Zagotavljanje visoko kakovostnih vhodnih naložb ter odprtje velikih britanskih infrastrukturnih projektov vlagateljem iz tujine.
  4. Vzpostavljanje strateških odnosov na najvišjih ravneh z najpomembnejšimi vhodnimi investitorji ter najpomembnejšimi izvozniki in glavnimi kupci iz tujine.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Dodatne informacije:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj