Brezplačna delavnica – »Socialno podjetništvo kot izziv in priložnost za nevladne organizacije«

Brezplačna delavnica – »Socialno podjetništvo kot izziv in priložnost za nevladne organizacije«

05. 07. 2011

Datum: 9. julij 2011, od 9.00 do predvidoma 14.00 ure

Kraj: konferenčna dvorana Hotela Vivat, Moravske Toplice

"Socialno podjetje ni dobrodelna organizacija, ampak podjetje v polnem pomenu besede. Pokrivati mora lastne stroške in hkrati dosegati postavljeni družbenokoristni cilj." (Yunus)

"Socialna podjetja imajo za svoj primaren cilj ustvarjanje družbenega blagostanja. Njihovi presežki se namesto v dividende delničarjev reinvestirajo v posel ali skupno korist družbene skupnosti. Podjetja s ciljem družbenega blagostanja se lahko pojavljajo v različnih oblikah: podjetje v lasti zaposlenih, zadruge, skladi, dobrodelne organizacije ipd." (DTI)

Delavnica je namenjena vsem tistim, ki razmišljajo o ustanovitvi socialnega podjetja, že izvajajo projekte socialnega podjetništva ali pa že delujejo kot socialno podjetje in bi radi svojo dejavnost nadgradili glede na sveži Zakon o socialnem podjetništvu.

Program

Delavnica bo potekala v konferenčni dvorani Hotela Vivat v Moravskih Toplicah in sicer v soboto, 9. julija 2011, od 9.00 do predvidoma 14.00 ure.

Delavnica je brezplačna.

Prijave: Potrebne so predhodne informativne prijave na e-naslov: matejka@lrf-pomurje.si ali na telefonsko številko: (02) 538 13 54.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj