Projektni predlogi iščejo partnerje - 14. 1. 2020

Projektni predlogi iščejo partnerje - 14. 1. 2020

14. 01. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Več aktualnih projektnih predlogov najdete na spletnem naslovu: www.een.si/ps/.

Podrobnejše informacije o navedenih projektnih predlogih, ki iščejo partnerje lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

PROJEKT: Eurostars - Spanish company is looking for a partner specialized in digital video processing, artificial vision applications and data analysis for the development of an improved indoor location technology

PRIJAVITELJ: špansko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eureka/Eurostars

VRSTA SODELOVANJA: Špansko tehnološko podjetje pripravlja predlog projektne prijave za razvoj izboljšane tehnologije zaznavanja lokacije v notranjih prostorih. Obstoječe tehnologije in rešitve namreč kažejo pomanjkljivosti pri natančnem določanju lokacije, ko je v istem prostoru večje število ljudi, pri uporabi brezžičnih naprav in pri oddaljevanju od izhodiščne točke, posebno področje pa predstavlja tudi varovanje zasebnosti oseb, o katerih se (ne) zbirajo podatki. Za premostitev teh ovir, špansko podjetje razvija rešitev s pomočjo mobilnega telefona in izračunavanja lokacije na podlagi okolice in radijskih frekvenc. K sodelovanju vabijo podjetje z izkušnjami pri digitalni obdelavi videoposnetkov, strojnem vidu in podatkovnih analizah.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 27. 1. 2020

ŠIFRA: RDES20191205001

PROJEKT: Eureka/Eurostars2 - Seeking partners to cooperate on development of solar high-reflective paint

PRIJAVITELJ: korejsko podjetje

PROGRAM: Eureka

RAZPIS: Eureka/Eurostars2

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje v sodelovanju s tamkajšnjo univerzo pripravlja predlog za nadaljnji razvoj barve z visoko stopnjo odbojnosti sončne svetlobe z namenom izboljšati energetsko učinkovitost v stavbah, še posebej v poletnem času. Sama raziskava bo trajala predvidoma tri leta. K sodelovanju vabijo podjetja in raziskovalne institucije z izkušnjami na področju razvoja raznovrstnih prevlečnih materialov ter znanjem sinteze in izdelave le-teh. Vključitev v konzorcij bo na osnovi sporazuma o raziskovalnem sodelovanju.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 15. 5. 2020

ŠIFRA: RDKR20191216001

PROJEKT: Spanish Technological Centre is searching a company to participate as end user in a FTI-H2020 project aimed to develop a biodegradable and compostable high barrier multilayer packaging

PRIJAVITELJ: španski tehnološki center

PROGRAM: H2020

RAZPIS: EIC-FTI-2018-2020

VRSTA SODELOVANJA: Konzorcij španskega tehnološkega centra in treh podjetij pripravlja projektni predlog za razvoj biorazgradljive in kompostabilne večplastne folije kot embalaže za pakiranje prigrizkov. Trenutno se namreč za tovrstne namene uporabljajo različni polimeri v večplastnih embalažah za ohranjanje svežine in kvalitete hrane, zagotavljanje podaljšanega roka uporabnosti in so obenem cenovno dostopni. Pri rešitvi se bodo med drugim uporabili naravni antimikrobni aditivi in antioksidanti za doseganje lastnosti, kot jih poznamo pri tradicionalnih rešitvah. Za vključitev v obstoječi konzorcij iščejo podjetje, ki bo v vlogi končnega uporabnika za testiranje razvite rešitve v dejanskem okolju. Ciljajo predvsem na proizvajalce in distributerje raznovrstnih prigrizkov (suho sadje, oreščki, bonboni, krekerji in podobno).

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 12. 2. 2020

ŠIFRA: RDES20191210001

 

Univerza na Primorskem

Čevljarska 27, 6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: (05) 663 77 87

E-pošta: sebastjan.rosa@zrs.upr.si

Institut »Jožef Stefan«

Center za prenos tehnologij in inovacij

Jamova 39, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: France Podobnik

Tel: (01) 477 38 42

E-pošta: france.podobnik@ijs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija
Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: (02) 333 13 07

E-pošta: jolanda.damis@mra.si

Gospodarska zbornica Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana
Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: (01) 589 81 56

E-pošta: petra.arzensek@gzs.si

 

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj