Brezplačni dogodek - »Kako raziskati ali je vaša ideja zanimiva za trg?«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Kako raziskati ali je vaša ideja zanimiva za trg?«, Ljubljana

19. 11. 2019

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 27. november 2019, od 13.00 do 15.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Kako začnem svojo podjetniško pot, ko imam idejo? Kako vem, če moja ideja dobra? Ali lahko to presodim sam? Zakaj je pomembno, da najprej definiramo problem na trgu? Na delavnici bomo odgovorili na ta in tem podobna vprašanja, ter na praktičnih primerih predstavili, zakaj je potrebno svojo idejo čim hitreje testirati in trgu.

Na predavanju  boste na zgornja vprašanja odgovorili na osnovi Lean metode (vitko podjetništvo). Najpomembnejši del vitkega podjetništva je metoda presoje, ali se neka določena poslovna odločitev splača ali ne. Preveritev odločitve podjetniki izvajajo skozi teste, eksperimente in budno spremljanje kazalnikov, ki kažejo na uspešnost ideje. Vitko podjetništvo se ukvarja s preverbo same ideje. Ideja se testira med ljudmi preko izdelka ali prototipa. Spremljamo odziv trga in na podlagi videnega se odločimo ali bomo idejo realizirali. Na tak način je možnost za uspeh večja. Izognemo se tudi večini začetnih stroškov.

Predavatelj bo Matija Goljar, ki je ustanovitelj Ustvarjalnika, organizacije ki mladim pomaga uresničiti svoje prve podjetniške projekte, občasno pa voditelj oddaje Štartaj, Slovenija! na POPTV. Predavatelj se bo posvetil vašim idejam in z njimi povezanimi problemi ter vprašanji.

Predavanje je namenjeno študentom in ostali mladim s podjetniško žilico, ki udeležencem nudi temeljna znanja podjetništva.

Pridite in preverite kako testiramo podjetniško idejo!

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. (www.eu-skladi.si)

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj