Poslovni forum - "Ideje, inovacije in zelene tehnologije - katalizatorji gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo"

Poslovni forum - "Ideje, inovacije in zelene tehnologije - katalizatorji gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo"

05. 04. 2011

Datum: 8. junij 2011

Kraj: Moskva, Rusija

Slovensko - ruski poslovni klub vas v sodelovanju z JAPTI, Ministrstvom za gospodarstvo RS, Veleposlaništvom RS v Rusiji ter Gospodarsko zbornico Slovenije, vabi na poslovni forum - »Ideje, inovacije in zelene tehnologije - katalizatorji gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo«, ki bo potekal 8. junija 2011 v Moskvi.

V letu 2011 ruska vlada in zasebni investitorji načrtujejo obsežnejšo modernizacijo proizvodnih zmogljivosti, modernizacijo zdravstvene oskrbe, šolstva, športnih objektov, kot tudi izvedbo projektov, povezanih s povečanjem učinkovitosti mestnih infrastruktur. Med obiskom predsednika Slovenije dr. Danila Türka v Moskvi novembra 2010 je ruska vlada uradno izrazila željo, da bi slovenska podjetja sodelovala pri projektih modernizacije v Rusiji, v ta namen sta obe državi podpisali ustrezne sporazume.

Mnoga slovenska podjetja že imajo inovacijski potencial in inovativne rešitve na navedenih področjih, vendar pogosto nimajo dovolj neodvisnih ekonomskih vzvodov, da bi premagala določene obstoječe vstopne ovire ruskega trga in se tako uvrstila med udeležence v teh projektih. Skupni nastop pod okriljem »zelenih tehnologij« je za slovenska podjetja nedvomno priložnost za učinkovito predstavitev, za ruske partnerje pa možnost natančne seznanitve s ponudbo slovenskih podjetij.

Ciljna publika: direktorji ruskih proizvodnih podjetij in podjetij storitvenega sektorja, predstavniki regij RF, predstavniki medijev.

Podsekcije foruma in predvideni partnerji:

  • informacijske tehnologije kot katalizator modernizacije gospodarstva;
  • tehnološka modernizacija proizvodnih zmogljivosti – rešitve iz Slovenije;
  • kompleksne infrastrukturne rešitve in razvoj mesta;
  • inovativne tehnologije v zdravstvu in izobraževanju.

Pogoji udeležbe komercialnih podjetij, ki želijo biti sponzorji: 1.500 EUR za status partnerja podsekcije, 1.000 EUR za člane Slovensko - ruskega poslovnega kluba.

Za obiskovalce in povabljene goste je udeležba brezplačna.

Vabilo

Prijave: Prijavnico pošljite najkasneje do 22. aprila 2011 na elektronski naslov: yury.praslov@slovenia-russia.com, kopijo pa pošljite tudi na naslednja elektronska naslova: denis.mancevic@gov.si in vidko.filipic@japti.si ali po faksu: +7 495 694 15 68.

Dodatne informacije:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj