Dvodnevna nacionalna konferenca - »Trajnostni turizem kot razvojni potencial Bosne in Hercegovine«, (Kulina bana, Jajce, BiH)

Dvodnevna nacionalna konferenca - »Trajnostni turizem kot razvojni potencial Bosne in Hercegovine«, (Kulina bana, Jajce, BiH)

03. 09. 2019

Datum: 16. in 17. september 2019

Kraj: Hotel Turist 98 (Kulina bana, Jajce, BiH) 

Dvodnevna nacionalna konferenca - »Trajnostni turizem kot razvojni potencial Bosne in Hercegovine«, ki bo v Hotelu Turist 98 v Jajcu, 16. in 17. septembra 2019.

Razvoj trajnostnega turizma oz. turizma, ki ima pozitiven vpliv na okolje, lokalne skupnosti in gospodarstvo ter na ohranjanje kulturne dediščine in večjo družbeno enakost, je v globalnem merilu v porastu.

Konferenca želi izpostaviti pomen razvoja trajnostnega turizma kot potenciala za odgovoren družbeni in gospodarski razvoj BiH ter spodbuditi participacijo in povezovanje vseh ključnih deležnikov, vključno z lokalnim prebivalstvom, v oblikovanju trajnostno naravnanega turizma, lokalnih skupnosti ter razvoju novih inovativnih trajnostnih praks in destinacij.

Konferenca bo potekala v bosanskem in angleškem jeziku. Predavali vam bodo strokovnjaki s področja trajnostnega turizma iz BiH in Slovenije, predstavniki državnih in kantonalnih institucij, javnih, vladnih in nevladnih organizacij ter podjetnice, dejavne na področju turizma, ki bodo skozi panele in praktične delavnice predstavili/-e trende in smernice razvoja trajnostnega turizma v BiH, podporna okolja ter dobre prakse.

K udeležbi vabijo načrtovalce in stratege trajnostnega turizma, turistične ponudnike, snovalce turističnih produktov, doživetij in destinacij, predstavnike občin, kantonalnih vlad, razvojne agencije in nenazadnje lokalno prebivalstvu, lokalne skupnosti ter podjetnice in podjetnike.

Na posamezne panele in delavnice se lahko že zdaj prijavite. Vsebine lahko najdete v spletni prijavnici, podroben program pa bo na voljo v kratkem. Prijave zbirajo na spletnem obrazcu do 9. septembra 2019 oz. do zapolnitve prostih mest

Več 

Program dogodka:

PANEL 1: Trajnostni razvoj turizma, 16. 9. 2019

Teme:

  • razvoj trajnostnega turizma v BiH (trendi in smernice)
  • strateški dokument kot osnova za upravljanje z razvojem
  • trajnostni turizem v Jajcu
  • trajnostna turistična ponudba Srednjobosanskega kantona
  • podpora za razvoj podjetništva in turizma
  • preboj in inovativne podjetnice
  • turizem – področje žensk?
  • socialno podjetništvo in turizem
  • potencial gastronomskega turizma za podeželska področja v digitalni dobi

PANEL 2: Trajnostni turizem v praksi, 17. 9. 2019

  • dobre prakse v podjetništvu in turizmu iz BiH in Slovenije

Udeležba na dogodku brezplačna.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Dodatne informacije: e-naslov: mirna.buic@pina.si.

Prevoz za udeležence ni organiziran.

Konferenco organizirajo v sklopu projekta Podporno okolje za socialno podjetništvo in turizem za ženske v BiH, ki ga financira Ministrstvo RS za zunanje zadeve, program Medrnarodnega razvojnega sodelovanja. 

Partnerji projekta: Centar za edukaciju mladih Travnik (BiH), JU Agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca (BiH), Zavičajni muzej Travnik (BiH), Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini (BiH), Udruženje za promociju i razvoj kreativnog izražavanja “Kreativni svijet!” Travnik (BiH), Udruženje žena “Viktorija 99” Jajce (BiH), Asocijacija mladih Vinac Jajce (BiH), in Kulturno izobraževalno društvo PiNA (SI).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj