Gospodarska delegacija v Egipt, Kairo

Gospodarska delegacija v Egipt, Kairo

25. 01. 2011

Datum: 28. - 30. marec 2011

Kraj: Egipt, Kairo

Obveščamo vas, da bo predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk v spremstvu gospodarske delegacije med 28. in 30. marcem 2011 obiskal Arabsko republiko Egipt. V omenjenem terminu se bo Slovenija v Egiptu predstavila tudi z dosežki na področju kulturne ustvarjalnosti v okviru tedna slovenske kulture v organizaciji Veleposlaništva Republike Slovenije v Kairu.

Za sodelujoče gospodarstvenike bo v okviru obiska organizirana slovensko-egiptovska poslovna konferenca. V skladu s predhodno izraženim interesom udeleženih podjetij bodo organizirana tudi dvostranska poslovna srečanja z egiptovskimi poslovneži, kakor tudi sektorski pogovori.

V Arabski republiki Egipt se gospodarske priložnosti kažejo predvsem na področjih zdravstva in zdraviliškega turizma, prehrambene industrije, energetike, okoljevarstvenih tehnologij, elektroindustrije, IT rešitev in visokih tehnologij, logistike, lesnopredelovalne industrije.

Za udeležence gospodarske delegacije je predvideno posebno letalo na relaciji Ljubljana – Kairo - Ljubljana. O nadaljnjih organizacijskih in vsebinskih podrobnostih obiska vas bomo sproti obveščali.

Prijave: Prijavo za sodelovanje v gospodarski delegaciji v Egiptu posredujete na elektronski naslov: roman.weixler@gov.si do 31. januarja 2011.

Dodatne informacije: Direktorat za gospodarsko diplomacijo, Ministrstvo za zunanje zadeve, Kontaktni osebi: g. Roman Weixler, Tel: 01/478 2375 in mag. Ksenija Škrilec, Tel: 01/478 2047.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj