Brezplačna delavnica - »Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!«, Ljubljana

Brezplačna delavnica - »Lahko povzročim okoljsko škodo? Preverite tveganja!«, Ljubljana

09. 04. 2019

Datum: 10. april 2019, od 9.30 do 13.00 ure

Kraj: Hiša Evropske unije, Dunajska cesta 20, Ljubljana

Ali veste, da je lahko tudi vaše podjetje povzročitelj okoljske škode? Finančne posledice so lahko pogubne.

Številna podjetja - med malimi in srednjimi jih je takih kar dve tretjini - ne pozna zakonskih podlag o odgovornosti za povzročeno okoljsko škodo. To želi projekt EcoLex Life spremeniti.

Slovenski Zakon o varstvu okolja jasno določa, da je povzročitelj okoljske škode odgovoren tudi za njeno preprečevanje in sanacijo. Okoljski incident tako lahko podjetja vodi tudi v stečaj.

S pomočjo orodja za oceno tveganj bomo na brezplačni praktični delavnici pregledali različne vplive, ki jih ima podjetje na vire okolja - voda, tla, zrak, narava. Udeleženci bodo spoznali možna tveganja dejavnosti za okolje, se seznanili z zahtevano okoljsko zakonodajo in s strani okoljske inženirke dobili praktične nasvete, kako zmanjšati tveganje za nastanek okoljske škode.

Komu je delavnica namenjena

  • Podjetjem, podjetnikom in obrtnikom
  • IED zavezancem
  • Seveso obratom
  • Zavarovalnicam
  • Panožnim in podjetniškim združenjem

Kdo bo z vami

  • Margita Žaberl, univ. dipl. biol., je diplomirala leta 2000 na Biotehniški fakulteti na Oddelku za biologijo. Od takrat naprej se profesionalno ukvarja s področjem varstva okolja, konkretneje s presojami vplivov na okolje in pripravo dokumentacije za različne tipe okoljevarstvenih soglasij/dovoljenj. Kot vodja projekta priprave okoljskega dela dokumentacije sodeluje pri številnih zahtevnih projektih tako za objekte državnega pomena kot tudi druge okoljsko zahtevne posege.
  • Lea Tomažič, je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in začela poklicno kariero kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Ljubljani. Po opravljenem pravosodnem izpitu je delala kot odvetniška kandidatka za ugledno slovensko odvetniško pisarno. V začetku leta 2016 se je preselila na Novo Zelandijo in pridobila dodatne izkušnje z delom v vodilni avstralazijski odvetniški pisarni. Ekipi EcoLex Life se je pridružila julija 2018 kot Vsebinski vodja, kjer se osredotoča na izboljšanje izvajanja Direktive o okoljski odgovornosti v Sloveniji.

Okvirni program:

9.30 - 9.45

Registracija

9.45 - 10.00

Na kratko o okoljski odgovornosti

10.00 - 11.15

Pregled tveganja na praktičnih primerih - 1. del

11.15 - 11.45

Pogostitev

11.45 - 12.45

Pregled tveganja na praktičnih primerih - 2. del

12.45 - 13.00

Razprava, vprašanja, anketa

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj