Brezplačni seminar - »Iran, poslovni izziv za drzne - še vedno se da poslovati z Iranom«, Maribor

Brezplačni seminar - »Iran, poslovni izziv za drzne - še vedno se da poslovati z Iranom«, Maribor

02. 04. 2019

Datum: 19. april 2019, od 10. do 13. ure

Kraj: Hotel City Maribor, Ulica kneza Koclja 22, Maribor

Štajerska gospodarska zbornica v Mariboru ponovno pripravlja brezplačni seminar z naslovom: »Iran, poslovni izziv za drzne - še vedno se da poslovati z Iranom«, in sicer v sodelovanju z vsebinskim partnerjem, mariborskim podjetjem Proming skupina.

Udeleženci posveta se bodo seznanili z vsemi izzivi in pastmi, ki jih slovenskemu gospodarstvu ponuja 80-milijonski iranski trg.

Osrednji predavatelj na posvetu bo Franc Lenhart, lastnik in prokurist mariborskega podjetja Proming skupina in obenem človek, ki z Iranom posluje že 31 let. Njegovo predavanje bo povsem upravičilo naslov posveta, in sicer, da je poslovanje z Iranom izziv za drzne. To misel je predavatelj slikovito ponazoril z besedami: »Iran je kazino, v katerem lahko veliko dobiš, a prav tako tudi veliko izgubiš!«

Predstavljene bodo naslednje teme:

  1. Ko iz mirnega vsakdana odpotuješ v državo, kjer nič ne razumeš, ne poznaš nikogar, kjer je vse drugače kot doma a ti se moraš znajti in opraviti nalogo zaradi katere si bil poslan tja.
  2. O Iranu, državi, ki se razlikuje od drugih držav, ki se razlikuje od arabskih sosedov, po kulturi naroda, po specifiki poslovanja, karakterju itd.
  3. Ali je Iran trg za Slovenska podjetja?
  4. Kako začeti, da bi na kraju prišli na ta trg, da bi tam ostali in da nebi kršili mednarodnih sankcij in dogovorov.
  5. Katere panoge so iskane in zaželjene za poslovanje v Iranu?
  6. Način na katerega se lotiti poslovne sodelave z Iranskimi partnerji.
  7. Kako urejati plačilni promet? A se da vzpostaviti plačilni promet?
  8. Kaj zajemajo sankcije ZDA in kako to vpliva na podjetja v Sloveniji in povezano s tem kako se organizirati, da bo vse v redu?
  9. Ekonomska situacija v Iranu v dani situaciji, kupna moč, inflacija, tečajna politika, carinska politika, davki, transport v Iran….
  10. Ali je sploh možno danes poslovati z Iranom in kako, s kom?

Zraven osrednjega predavatelja, Franca Lenharta, se bosta na seminarju kot častna govornika predstavila tudi dr. Jožef Kunič, prvi slovenski veleposlanik v Iranu ter predstavnik iranskega veleposlaništva v Sloveniji.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Svojo udeležbo potrdite preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Vesna Herženjak, Tel: (02) 220-87-27, e-naslov: vesna.herzenjak@stajerskagz.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj